Pod aktualnim satom križevačkog predstavničkog tijela HDZ-ov vijećnik Darko Habdija postavio je pitanje križevačkom gradonačelniku vezano na štete na usjevima od divljih svinja.

– Štete ne možemo izbjeći, ali problem je s plaćanjem odštete. Samo jedan lovozakupnik plaća odštete, a drugi ne plaćaju, već nude meso od divljači – rekao je Habdija.

Potaknuti izjavom vijećnika Gradskog vijeća Grada Križevaca Darka Habdije vezano uz štete od divljih svinja primili smo priopćenje Lovačkog društva “Sveti Hubert” Križevci.

Lovačko društvo “Sveti Hubert” Križevci dodjeljuje besplatno repelente svim posjednicima zemljišta koji to traže. Nadalje, plaća štete koje procijeni komisija u suglasju s vlasnikom zemljišta, a koje su nastale na području našeg lovišta VI/101-Križevci, izuzev članka 66. Zakona o lovstvu, točke 19., gdje stoji da lovačko društvo nema nikavih ingerencija.

Također, posebno napominjemo kako oštećenicima ne nudimo niti ne dijelimo meso umjesto naknade za nastalu štetu – stoji u priopćenju Lovačkog društva “Sveti Hubert” Križevci.

prigorski.hr