Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Čakovcu optužnicu protiv četvorice hrvatskih državljana (1988., 1989., 1991. i 1988.) zbog počinjenih kaznenih djela teške krađe.

Trojicu okrivljenika se tereti da su 14. prosinca 2022., u obiteljskoj kući u mjestu Donji Kraljevec, dok je 32-godišnjak u blizini u automobilu pazio da netko ne naiđe, nasilno otvorili zatvoreni prozor podrumske prostorije kuće i ušli te iz kuće uzeli i za sebe zadržali novac i veću količinu zlatnog nakita. Vrijednost je bila veća od oko 19.300,00 eura.

Okrivljenog 35-godišnjaka i okrivljenog 34-godišnjaka se tereti da su 20. veljače 2023., nakon što je četvrtookrivljeni 35-godišnjak saznao da je dobio manje novca od ostalih sudionika i rekao im da će ih prijaviti policiji za počinjenje kaznenog djela, zaprijetili da će mu nanijeti ozljede. Nakon što je četvrtookrivljeni 35-godišnjak prijavio kazneno djelo policiji, prvookrivljeni 35-godišnjak mu je porukom i pozivom na mobitel uputio ozbiljne prijetnje.

Svi okrivljenici se nalaze u istražnom zatvoru, a vijeće Općinskog suda u Čakovcu prihvatilo je prijedlog državnog odvjetništva i produljilo svim okrivljenicima istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.