Traju posljednje pripreme za novu ljetnu manifestaciju “Ljeto u dvorištu”, kojom, kako doznajemo, Udruga K.V.A.R.K. i Grad Križevci namjeravaju ovog ljeta obogatiti križevačku kulturnu scenu i društveni život građana.

Radi se o bogatom kulturnom i zabavnom programu u trajanju od više od mjesec dana, koji će se održavati od 20. lipnja do 1. kolovoza 2020. godine!

Glazba, film, kazalište, izložbe, i još mnogo raznolikih kulturnih sadržaja očekuje sve posjetitelje u dvorištu Galerije K2. U jeku tehničkih priprema – u koju svrhu je već uređen natkriveni prostor pred Galerijom K2 pogodan za pjesničke susrete, projekcije i druženja u prigodi otvorenja izložbi, a upravo se
dovršava postavljanje pozornice za predstave i koncerte – ovdje smo zatekli izvršnog direktora Kluba kulture Sašu Lončarića i te zamjenika gradonačelnika Križevaca Danijela Šaška.

Porazgovarali smo s obojicom, kao najboljim sugovornicima da doznamo više o programu.

– Prvo izdanje „Ljeta u dvorištu“ donosi šest koncerata različitih glazbenih žanrova orijentiranih na domaću glazbenu scenu, šest DJ programa među kojima se nalaze svima dobro poznata imena poput Marija Kovača i Pere Fullhousea, dva stand-up comedy showa Lajnap komičara Vlatka Štampara i Aleksa Curaća Šarića koji će križevačku publiku nasmijati do suza, dvije književne večeri, kazališnu predstavu Ivana Ožegovića “10 pjesama” koje su označile kraj mog ljubavnog života, izložbe, projekcije filmova iz dokumentarne riznice Restart Labela, edukativne radionice…

Tu je, naravno i četvrto izdanje KUFER uličnog festivala koje će se održati 4. srpnja. Sadržaji su namijenjeni svima, od najmlađe publike pa do publike u “ozbiljnim” godinama, a vjerujemo da će ovim programom Križevci živnuti u vruće ljetno doba, a posjetitelji uživati u kvalitetnom provođenju slobodnog vremena. – pojasnio je Saša Lončarić programsku koncepciju. Danijel Šaško ovdje je u ime
drugog organizatora i glavnog pokrovitelja događanja, Grada Križevaca:

– Obzirom da smo zobg korone morali odgoditi velik broj manifestacija, odlučili smo značajno pojačati ljetni program, pa smo u suradnji s Udrugom K.V.A.R.K., osmislili program u dvorištu Galerije K2. Kao što je poznato, pomaknuli smo i reducirali program Spravišča na jedna dan, dok Ljetno kino ide po programu. Tako možemo sa zadovoljstvom zaključiti da s Ljetom u dvorištu, Spraviščem i Ljetnim kinom ipak imamo bogato kulturno ljeto u Gradu.

Saša Lončarić još je dodao:

– Eto, zahvaljujući ovoj neželjenoj situaciji kroz proljetne mjesece, ni mi nismo mogli realizirati većinu programa planiranih za proljeće.

Tada smo se obratili Gradu Križevcima za pomoć oko organizacije jedne nove manifestacije koja je zamišljena kako bismo nekako nadoknadili izgubljeno. Zamjenik gradonačelnika Šaško promptno je reagirao, tako da je “Ljeto u dvorištu” izrealizirnao u proteklih desetak dana od prvog dogovora pa, kao što se vidi, do odmaklih tehničkih priprema za programe koji počinju za tjedan dana.

Gradu Križevcima zahvaljujemo na podršci, na pozornici, te svim resursima koji su nam stajali na raspolaganju u ovoj organizaciji. Ne treba zanemariti niti financijsku podršku koju imamo putem proračunskih sredstava za potrebe u kulturi.

Težina čitavog projekta je desetak tisuća rura, a pored sredstava Grada, tu su sredstva Ministarstva kulture, Zaklade Kultura Nova, Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, Ministarstva za demografiju, dok će rezultati natječaja u Županiji biti objavljeni ovih dana.

Ovdje valja dodati da su u dvorištu Galerije K2 već počeli pojedinačni programi, koji još nisu dio službenog programa Ljeta u dvorištu, ali je odaziv dobar, te se nadamo da će križevačka publika dobro odgovoriti na bogatu ponudu 'Ljeta', posebno uzimajući u obzir opću sušu programa posljednjih mjeseci. Kako je upravo utvrđen u prilici smo donijeti i potpun program Ljeta u Dvorištu 2020:

Subota, 20. lipnja u 21.00 koncert: Romana Orešnik i prijatelji (ulaz slobodan)
Srijeda, 24. lipnja u 20.00 književna večer: Smrt Transhumanizmu – Sloboda Narodu,
gost Krešimir Mišak (ulaz slobodan)
Subota, 27. lipnja u 21.00 koncert: Wanted Man, gosti John Cash Tribute (ulaz
slobodan)
Ponedjeljak, 29. lipnja u 19.00 književna večer s Markom Gregurom i Krunom
Lokotarom (ulaz slobodan)
Srijeda, 1. srpnja u 20.00 kazališna predstava: !0 pjesama koje us označile kraj mog
ljubavnog života, Ivan Ožegović (ulaz 30 / 40 kn)
Petak, 3. srpnja u 00.00 DJ program: Reset Vol. 4 8ulaz 40 / 50 kn)
Subota, 4. srpnja 14.00 – 22.00 KUFER Ulični festival, žonglerske predstave i
radionice

Subota, 4. srpnja u 00.00 Dj program: Mario Kovač (ulaz slobodan)
Subota, 11. srpnja u 23.00 koncert: DC 5 & Škart brigade (ulaz slobodan)
Nedjelja, 12. srpnja u 20.00, Stand-Up Comedy Show: Vlatko Štampar (ulaz 40 / 50
kn)
Petak, 17. srpnja u 23.00, Live Act Vedasara Dub (ulaz slobodan)
Subota, 18. srpnja u 23.00, koncert i DJ program: Yakka Feat. Prodjo Sax (ulaz
slobodan)
Petak, 24. srpnja u 20.00, Stand-Up Comedy Show: Aleks Curać Šarić (ulaz 40 / 50
kn)
Subota, 25. srpnja u 23.00, koncert: Sin Dasine & Rens i Hip Hop Party (ulaz
slobodan)
Petak, 31. srpnja u 23.00, DJ program: Domix (ulaz slobodan) Subota, 1. kolovoza u 23.00, koncert i DJ program: Kids From The Sky & DJ Vektor
(ulaz slobodan)

Tijekom cijelog programa možete posjetiti izložbe u Galeriji K2.