LJETO U DVORIŠTU Dvije žonglerske predstave i DJ Mario Kovač u subotu u dvorištu Galerije K2 u Križevcima

3. srpnja 2020. Autor: prigorski.hr Križevci LJETO U DVORIŠTU Dvije žonglerske predstave i DJ Mario Kovač u subotu u dvorištu Galerije K2 u Križevcima


Klub kulture i Udruga KVARK pripremaju pregršt događaja u subotu 4. srpnja. Na rasporedu su čak dvije žonglerske predstave, a za malo starije, kasnije nastupa popularni DJ Mario Kovač, a sve se odvija u sklopu manifestacije Ljeto u dvorištu.

Prva predstava, “Čarolija Šešira” u izvedbi Udruge Cirkorama, na rasporedu je u 18.30 sati. Dva prijatelja nalaze i rješavaju problem koji im se stvori. Da spase sebi obraz uspijevaju uhvatiti sreću za rukav, otkinuti osmijeh zvijezdama zabaviti tebe i osramotiti sebe.

Nakon toga, u 19.30 sati na rasporedu je jedinstven glazbeno-plesni performans koji spaja suvremenu autorsku, živu glazbu s plesnim i žonglerskim tehnikama pod nazivom “Chi”, a u izvedbi Tanje Puklek Filipa Borellija. Chi, (Qi ili Ki) je energija samog života, ravnoteža Yin-a i Yang-a, pozitivna i negativna elektromagnetska energija koja teče kroz svu materiju. Ovaj ulični performans bavi se upravo temom pozitivne i negativne energije, njihovog sukoba i pretapanja te njihove transformacije kroz glazbu i ples.

Nastup sadrži suvremene glazbene tehnike kao što su beatbox i looping tehnike snimanja te spoj plesne i žonglerske manipulacije, zastava, štapa te vatrenih rekvizita. Posebnost ovog performansa je također manipulacija vatrenim rekvizitom služeći se nogama.

Za kraj bogatog subotnjeg programa od 23 sata nastupa DJ Mario Kovač, koji sprema nenormalno dobar party do ranih jutarnjih sati uz izlizane džonove od teatralnih plesnih koraka. Dvorište Galerije K2 se pretvara u kulturnu štalu, a Mario će vas provesti kroz soundtrack hitove i trash klasike pa sve do rock himni.

Ulazak na sve događaje je slobodan.

Facebook Comments