Nakon što je u prva dva kola osvojila samo jedan bod, hrvatsku nogometnu reprezentaciju u ponedjeljak, 24. lipnja protiv Italije očekuje trenutak istine.

Hrvatska je u prva dva kola primila čak pet golova, dok je primjerice na zadnja dva SP-a na kojima je osvojila srebro i broncu u šest susreta odigranih u skupini primila smo dva gola. U Rusiji 2018. je u skupini pobijedila Argentinu (3-0) i Nigeriju (2-0), a potom i Island (2-1), dok je u Katru u skupini remizirala s Marokom (0-0) i Belgijom (0-0), te dobila Kanadu (4-1).

Zanimljiv je i podatak kako su “Vatreni” u kvalifikacijama za ovaj EURO u skupini u osam susreta primila četiri gola, jedan manje nego protiv Španjolske i Albanije.

“Krenuli smo s različitim postavama u obrani, ali sve su to kvalitetni igrači. Nije se teško uklopiti s njima. Međutim, pet golova nije ugodno, moramo poraditi na nekim segmentima, vjerujem da ćemo to popraviti,” kazao je Dominik Livaković na novinarskoj konferenciju u Neuruppinu.

“Vatrenima” samo pobjeda protiv aktualnog europskog prvaka Italije nudi nadu u prolaz u osminu finala.

“Svaka utakmica je kvalifikacijska, sami ovisimo o sebi, to je dobro, nadam se kako ćemo razveseliti navijače. Imaju kvalitetnu ekipu, Scamacca, Cheisea, sve su to kvalitetni igrači s dobrim šutom, trebat ćemo ih analizirati.”

Talijanske kolege je zanimalo što “Livi” misli o talijanskom golmanu Gianluigiju Donnarummi.

“Bio je najbolji igrač posljednjeg EURO-a, to dovoljno govori. Odličan je golman, sve najbolje o njemu. To je i jučer pokazao,” poručio je hrvatski vratar.