Stranka LiPO (Lika, primorje i otoci) i njezin predsjednik Darko Milinović pozvali su u utorak vladajuće da što prije raspišu parlamentarne izbore jer su nezadovoljni stanjem u Hrvatskoj zbog afera koje opterećuju društvo.

Ne najavljujući samostalni izlazak na izbore niti predizborne koalicije, LiPO u priopćenju najavljuje izbornu utrku uz zahvale predsjedniku DP-a Ivanu Penavi i predsjedniku AP-a Marku Jeliću koji su im čestitali treću obljetnicu osnutka stranke “uz želje da doprinesemo boljitku Hrvatske“.

Nakon sjednice Predsjedništva LiPO-a, održane u povodu treće godišnjice osnutka, iskazano je zadovoljstvo djelovanjem stranke „koja je pojedinačno najbrojnija stranka u Županijskoj skupštini i jedina stranka koja se pozicionirala kao oporba“.

Poručuju da su jedina alternativa HDZ-u u Lici, zahvaljuju članovima za koje tvrde da ih ima „preko 2000“, te da su „i pored pritisaka ostali vjerni našoj ideji i stranci LiPO“, a 10.000 glasova je dobar temelj za slijedeće parlamentarne izbore u 7. izbornoj jedinici.