Likovna kolonija u Vrbovcu pun pogodak

2. svibnja 2021. Autor: prigorski.hr Kultura & Turizam Likovna kolonija u Vrbovcu pun pogodak


Likovni umjetnici (slikari i kipari) grada Vrbovca okupili su se na prvosvibanjskom druženju na Bajeru.

Odazvali su se: Marijan Bach Rojecky, Miroslav Barić, Josip Boltižar, Nena Bošnjak, Ana Horvat, Valerija Jakuš, Verena Jakuš, Mladen Kefelja, Damir Ivezić, Ivan Mak, Jasenka Mijalić, Pero Mijić, Mate Turić, Petar Popijač i Sanja Tarandek.

kolonija5

Denis Kralj, gradonačelnik grada Vrbovca zahvalio je umjetnicima što doprinose dignitetu grad koji je od 80-tih godina prošlog stoljeća čvrsto pozicioniran na likovnoj karti Hrvatske, kada su 15 godina organizirali Vrbovečke likovne susrete.

kolonija4

Slikari su na početku svog druženja odali počast minutom šutnje poginulim, umrlim i nestalih hrvatskih braniteljima u prigodi obilježavanja 26. obljetnice Vojno redarstvene operacije „Bljesak“. Oni nisu zaboravili ni umrle likovne djelatnika grada Vrbovca: Josipa Jappa, Drage Mandekića, Zlatice Hunjed, Željka Lanović, Ive Fanuka, likovnog kritičara Juru Baldanija te svjetski poznatog slikara Ivana Rabuzina, koji je uvelike pomogao u afirmaciji likovnog Vrbovca i počasni je građanin grada Vrbovca.

kolonija6

Gost Kolonije bio je Izidor Popijač – Žiga Bednjanski, poznati umjetnik i osvjedočeni prijatelj Vrbovca. koji je čestitao Vrbovčanima na okupljanju. -I to je umjetnost, naći se sa starim prijateljima, posebno u ovim pandemijskim okolnostima – poručio je.

kolonija3

Jima Josip Boltižar: “Susreti su suština Kolonija. Svi smo zatvoreni u svojim ateljejima i „kolektivan“ izlazak nam je itekako potreban. Sastali smo se na nakon 14 godina”, kazao je Boltižar.

Miroslav Barić: “Veseli što su tu i „mlade snage“ školovani likovnjaci, umjetnici koji su završili Likovnu akademiju”.

Mladen Kefelja: “Atmosfera je bila „otkačena“, radna. Uz pomoć Turističke zajednice grada i Grada Vrbovca i dogodine ćemo se naći”.

Petar Popijač: “Pokazalo se sve bogatstvo stilova i tehnika. Veseli me ovakav stvaralački način druženja”.

kolonija2

U vrijeme pandemije Covid 19 likovnjaci su se složili da su ovogodišnji susreti pun pogodak. Radove će pokloniti gradu Vrbovcu koji im uvijek daje potporu u radu, te organizatoru ŠRD „Amur“ Vrbovec. organizatoru ove likovne kolonije.

kolonija7

Dragan Vicković

Facebook Comments