Lidija Bajuk bit će počasna građanka Međimurske županije, odlučili su to vijećnici međimurske Županijske skupštine u četvrtak poslijepodne.

Uz to, nagrada „Zrinski“ za 2020. Miloradu Šubiću, Ljudevitu Bošćaku, Ivanu Gradečaku, Branku Grabaru i Sportsko ribolovnom društvu „Mura“ Mursko Središće

U nastavku sjednice usvojeno je izvješće o radu župana Međimurske županije za razdoblje od 1. srpnja do 31. prosinca 2020. godine. Usvojen je i prijedlog o dodjeli javnog priznanja „Počasni građanin Međimurske županije“ dr.sc. Lidiji Bajuk, zbog iznimnih dostignuća u književnosti, znanstvenom predstavljanju, interpretiranju i populariziranju međimurske etnobaštine i međimurske popevke te zbog poticanja osnivanja i djelovanja kulturno umjetničkih udruga i njihovog prenošenja domoljublja na mlade generacije.

Vijećnici Skupštine usvojili su i prijedlog odluke o dodjeli nagrade „Zrinski“ za 2020. godinu Miloradu Šubiću, Ljudevitu Bošćaku, Ivanu Gradečaku, Branku Grabaru i Sportsko ribolovnom društvu „Mura“ Mursko Središće.