Nakon ljetne turneje, uoči subotnjeg koncerta na zagrebačkoj Šalati, Let 3 je objavilo novi album “ŠČ!”, koji uz međunarodnu uspješnicu s ovogodišnjeg Eurosonga predstavlja nove obrade odabranih pjesama iz dugogodišnje karijere riječkog benda.

Album je dostupan na streaming servisima, a uskoro će se naći u prodaji na vinilu, izvijestio je u petak Dallas Records.

Uz “Mama ŠČ!”, najemitiraniji hrvatski singl u domaćem eteru u prvoj polovici ove godine, album donosi 10 pjesama, od kojih je prva bila objavljena “Izgubljeni”, gdje je Let 3 ugostio TBF i mariachi bend El combo. Uslijedili su “Golub Vaso” sa Sinišom Vucom i “Sam u vodi” s Terezom Kesovijom.

S “Jedine“ je obrađena i “Drama” čiju je novu verziju otpjevala Alka Vuica, te “Profesor Jakov” kojoj su novo ruho dali Alen Vitasović , ženski zbor Harmonija disonance i El Combo.

Pjevač grupe Zoran Prodanović Prlja rekao je da je album nastao jer neke njihove pjesme zaslužuju da ih se povremeno osvježi i prearanžira, ali i zato što su htjeli surađivati s ikonama i zvijezdama ovih prostora.

“U cijelom procesu nastanka albuma dogodila se i Mama ŠČ! koja je savršeno zaokružila cijelu priču, pa da upoznamo i našu novu publiku s onim što smo radili prije”, dodao je.

Bendu će se na koncertu 2. rujna na zagrebačkog Šalati pridružiti stotinjak gostujućih glazbenika. Sa sekcijom zbora i orkestra radio je Olja Dešić, kao back vokali dolaze Singrlice, brass sekciju vodi Igor Pavlica, a koncert režira Filip Renić.

Prlja najavljuje da će koncert na Šalati biti efektan, izvodit će pjesme koje dugo nisu izvodili uživo, uz vizualne efekte, orkestar i zbor.