Leona Popović: Izgleda da sam ukrotila Sljeme

4. siječnja 2022. Autor: prigorski.hr Sport Leona Popović: Izgleda da sam ukrotila Sljeme


Leona Popović je dočekala i taj dan – osvojila je svoje prve bodove na sljemenskom Crvenom spustu, a sedmim mjestom je ostvarila treći najbolji rezultat hrvatskih skijašica na domaćoj utrci za Svjetski kup.

Bolje od nje bile su samo dvije dame koje su se na Crvenom spustu popele na pobjedničko postolje – Janica Kostelić koja je 2006. bez rukavice i štapa doskijala do trećeg mjesta te Ana Jelušić koja je 2007. drugim mjestom ostvarila rezultat karijere. Baš kao što je to u utorak učinila i Leona Popović.

“Ne pratim baš statistiku, drago mi je da sam napravila dobar rezultat ovdje i stvarno me to veseli. Sad tek kreće uspon hrvatskog skijanja”, kroz smijeh je izjavila najbolja hrvatska skijašica u ovom trenutku.

Koliko teži perfekciji dokazuje i analiza nastupa s kojim nije bila baš potpuno zadovoljna pa je bila iznenađena konačnim plasmanom.

“Nisam baš očekivala, nisu bile moje najbolje dvije vožnje, ali super je ispalo. Najbolji rezultat, i to na Sljemenu, za kojeg sam rekla da nismo baš prijatelji. Drago mi je da sam na kraju uspjela dobro odskijati i na kraju napravila odličan rezultat.”

U drugoj vožnji je napravila jednu veću pogrešku, koja joj je odnijela mogućnost da se plasira i još koje mjesto više.

“Bilo je malo problema na ulazu u filter, iskopala se malo veća rupa i cure su imale tamo problema. Dobila sam informaciju, na kraju sam i ja tamo napravila grešku, ali uspjela sam se izvući. Na kraju sam odradila dosta dorbu vožnju. Izgleda da sam ukrotila Sljeme.”

Peti slalom sezone donio joj je prvi plasman u Top 10, nakon kojeg je na diobi 12. mjesta među najboljim slalomašicama svijeta sa 95 bodova, više nego što ih je imala u cijeloj karijeri do sada.

“Dobro se osjećam cijelu sezonu, ne samo na ovoj utrci. Samopouzdanje je tu, fizički i skijaški se dobro osjećam, tako da će sigurno i rezultati biti super. Uvijek se trudim dati svoj maksimum. Nekad to ispadne skijanje pod ručnom ili nešto slično, ali to nije slučaj. Nitko se ne želi tako skijati. Osjećam da bolje prenosim svoje trening-vožnje u utrku, bez nekog prevelikog respekta prema stazi ni prema drugim curama. Najključnije je neko iskustvo koje sam već prije stekla.”

Pred njom su nastupi na slalomskim utrkama u Kranjskoj Gori i Flachauu.

“Naravno da se očekivanja povećavaju sada kako ide sezona i sve su bolji rezultati. Vrlo mi je bitno ostati konstantna, raditi dobre trenige, ostati u fokusu i tada će sigurno dolaziti još i bolji rezultati.”

Svojim sljemenskim rezultatom poslala je poruku i muškoj reprezentaciji.

“Dečki su me jučer na večeri napali da moram napraviti odličan rezultat. Sad sam im pokazala, tako da vidimo što će sad oni napraviti. Ne znam kakvi će biti uvjeti, ali pretpostavljam dosta slični, proljetni. To je i njima zadatak da se pokušaju snaći u ovakvim uvjetima”, poručila je “lavica iz Mrkoplja”. (Hina)