Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakinjom koja je lažno prijavila kazneno djelo.

Sumnja se da je 27. srpnja 2023. godine u službenim prostorijama policije, unatoč tome što su joj prethodno iznesena upozorenja o posljedicama lažnog prijavljivanja kaznenog djela, lažno prijavila da su 41-godišnjak i 30-godišnjakinja na njezinu štetu počinili kazneno djelo.

Ustvrdila je da su joj na području Nedelišća u srijedu, 26. srpnja 2023. godine oko 23 sata oduzeli slobodu i potom ju uz verbalne prijetnje odvezli u drvenu baraku na području Susedgrada gdje žive 51-godišnjak i 30-godišnjakinja.

Također je navela da je u ranim jutarnjim satima 27. srpnja 2023. godine, iskoristila pogodan trenutak i otišla s navedene adrese.

Također se sumnja i da je 27. srpnja 2023. godine oko 14 sati došla do drvene barake na području Susedgrada te izazvala požar barake najvjerojatnije uporabom spužve koju je zapalila upaljačem. Požar drvene barake su ugasili vatrogasci te nije bilo ozlijeđenih osoba.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su 39-godišnjakinju predali pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu.