Za više od 106 tisuća eura tvrtku iz Omišlja prevarile su i oštetile njezine dvije suvlasnice, sklopivši lažni sporazum kojim je jedna zasnovala založno pravo na nekretninama na otoku Krku te na svoje ime izvršila prividni prijenos imovine tvrtke.

O rezultatima kriminalističke istrage vezano za ovu prijevaru oglasila se u utorak primorsko-goranska policija, koja je protiv 29-godišnjakinje i 55-godišnjakinje podnijela kaznenu prijavu zbog prijevare i krivotvorenja isprave.

Sumnjiče se da su početkom 2020. u ime svoje tvrtke sklopile lažni sporazum kojim su neistinito prikazale da su osigurale novčana potraživanja zasnivanjem založnog prava na nekretninama u katastarskoj općini Malinska-Dubašnica.

Time je 29-godišnjakinji dopuštena uknjižba založnog prava na nekretnine, iako su obje znale da ne postoji stvarni dug prema tvrtki.

Lažno su prikazale i da je 29-godišnjakinja tvrtki pozajmila novac u iznosu koji zapravo čini imovinu tvrtke , a ne njezinu vlastitu, te su na osumnjičenu izvršile i prividni prijenos imovine tog poduzeća.

Uz to, sačinile su i lažnu ispravu o tome koju je potpisala 55-godišnjakinja, a kojom su dovele u zabludu muškarca s kojim su poslovale kako bi njemu oduzele pravo u podjeli imovine tvrtke.