Bez nekoliko stotina tisuća kuna ostao je 95-godišnji Zagrepčanin na čija su vrata došle dvije prevarantice i predstavile mu se kao zaposlenice banke, a žrtvom je postala i 83-godišnjakinja nakon što ju je neznanac pred vratima odgurnuo, ušao u stan i ukrao joj na desetke tisuća kuna.

Oba slučaja, pri čemu ovaj drugi zagrebačka policija zbog odgurivanja starice karakterizira kao razbojništvo, dogodila su se jučer popodne.

Iz policije u utorak navode da je nepoznata žena oko 14 sati telefonom nazvala 95-godišnjaka na Trnju te, lažno mu se predstavivši kao zaposlenica banke, najavila svoje ‘kolegice’ koje će mu doći na vrata i preuzeti njegov novac koji, kako ga je upozorila, zahtijeva provjeru.

Potom su na njegovu adresu došle dvije žene i lažno mu se predstavile kao zaposlenice banke, a kojima je starac, nasjevši na njihovu priču, predao i ostao bez nekoliko stotina tisuća kuna.

U isto vrijeme u novozagrebačkom Trnju događao se sličan scenarij, iako s elementima pljačke, kada je nepoznati muškarac došao pred vrata stana 83-godišnjakinje.

Predstavio joj se kao ‘službena osoba’, nakon čega mu je ona otvorila vrata, a on ju je odgurnuo i ušao u stan, iz kojega je odnio nekoliko desetaka tisuća kuna.

Za nekoliko stotina tisuća kuna oštećena je pak jedna zagrebačka tvrtka kojoj je u Maksimiru nepoznati lopov ukrao toliko vrijedne dijelove sa radnog stroja (rovokopača).