Lažna maserka oštetila dvije osobe starije dobi za 80.000 kuna

15. rujna 2021. Autor: prigorski.hr Crna kronika Lažna maserka oštetila dvije osobe starije dobi za 80.000 kuna

Ilustracija/Grgo Jelavić/PIXSELL


U nastavku kriminalističkog istraživanja što su ga proveli policijski službenici Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji sa službenicima I. policijske postaje Rijeka, a koje se odnosi na počinjenje kaznenih djela teške krađe, kazneno je prijavljena 38-godišnja hrvatska državljanka.

Policija ju sumnjiči da je tijekom lipnja i kolovoza ove godine, zajedno s 23-godišnjom hrvatskom državljankom, u dva slučaja na području Rijeke se lažno predstavljala kao zdravstvena djelatnica dvjema hrvatskim državljankama starije životne dobi i ponudila im besplatnu uslugu masiranja.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je iskoristivši povjerenje spomenutih osoba, a posebno njihovu starosnu dob, loše zdravstveno stanje i nepažnju, ušla u njihove stanove s namjerom stjecanja protupravne  imovinske koristi, odnosno da ih okrade. Tako je u vrijeme dok je njezina "kolegica“ masirala spomenute vlasnice stanova, ona im otuđila ukupno 80.000 kuna.

Zbog osnova sumnje u počinjenje navedena dva kaznena djela teške krađe, 38-godišnjakinja je uz kaznenu prijavu mjerodavnom državnom odvjetništvu predana pritvorskom nadzorniku.

Facebook Comments


[ssba]