Svi talijanski mediji tijekom petka su naveli kako se rimski Lazio odlučio po pitanju novog trenera, bit će to 45-godišnji hrvatski strateg Igor Tudor koji će se uskoro i službeno vratiti u talijansku Serie A.

Dolazak Tudora u Rim dogovoren je tijekom sastanka u četvrtak navečer na kojem su sudjelovali hrvatski trener, njegov menadžer te predsjednik Lazija Claudio Lotito. Lazio je bio u potrazi za trenerom nakon što se rastao s dosadašnjim strategom Maurizijom Sarrijem uslijed negativnog niza rezultata.

Privremeni trener Martusciello će voditi Lazio ovog vikenda u dvoboju protiv Frosinonea nakon čega slijedi reprezentativna stanka. Tudor bi početkom idućeg tjedna trebao potpisati ugovor i to na 18 mjeseci, do kraja iduće sezone, te nakon toga i službeno preuzeti momčad. U ugovoru bi trebala stajati i opcija mogućeg produljenja na još jednu sezonu.

Tudor je najveći dio igračke karijere proveo u Juventusu gdje je bio i pomoćni trener Andree Pirla. Samostalno je u dva navrata vodio Udinese te jednom Veronu. Osim toga kao trener je radio u Hajduku, također dva puta te u PAOK-u, Karabuksporu, Galatasarayju i kao posljednji posao u Marseilleu.