Od danas do nedjelje, Zagreb i dvorana dva Doma sportova postaje hrvački centar svijeta jer deseto izdanje tradicionalnog Grand Prixa, Velike nagrade Zagreba, imati će etiketu jednog od četiri svjetska turnira iz “Ranking Series”.

Ono što je dosad bio isključivo turnir u grčko-rimskom stilu hrvanja ovaj put postaje natjecanje u sva tri stila jer na Zagreb Open stižu i najbolji svjetski slobodnostilaši ali i najbolje svjetske hrvačice. Na svojevrsnom hrvačkom “grand slamu”, među 600 hrvača i hrvačica sa svih kontinenata (iz 46 zemalja), boje Hrvatske branit će 14 sportaša i 3 sportašice, a među kojima se nalazi i mlada Lana Nogić.

Odnedavno ženska reprezentacija dobila je novog trenera, renomiranog hrvatskog hrvača i olimpijca, Nenada Žugaja a on je pored Ive Gerić i Mille Anđelić odabrao i Lanu te kaže:

– Iva je mlađa seniorka, a Lana i Mila su još juniorke i za njih će biti velika stvar jedan ovakav turnir doživjeti i prikupljati iskustvo. A u Zagreb stiže oko 160 hrvačica svjetske klase iz 43 zemlje među kojima valja izdvojiti Japan čije su predstavnice na posljednjim Olimpijskim igrama osvojile zlata u četiri od šest kategorija.

Lana će nastupiti u kategoriji do 57 kilograma te ju prva borba očekuje na strunjači B pod rednim brojem 301, a protivnicu će joj biti uspješnija hrvačica iz meča Patrycja GIL (POL) vs. Ningning RONG (CHN).

Već standardno, cijeli program natjecanja moguće je pratiti putem live streama na stranicama svjetske hrvače organizacije: https://uww.org/event/zagreb-open-0?section=results