lado

LADO u lipnju u Areni Zagreb na najvećem hrvatskom koncertu do sad

Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO održat će 3. lipnja u Areni Zagreb svoj najveći hrvatski koncert dosad, najavljen kao poseban kulturni spektakl na kojemu će Zagrepčani i njihovi gosti po prvi puta imati prilike uživati u najmodernijoj glazbeno scenskoj čaroliji predstavnika najljepše hrvatske glazbene i plesne tradicije.

Kako se ističe u najavi, pod sloganom “Čuvajmo naše blago”, LADO će Zagrepčanima, na do sada najvećoj hrvatskoj pozornici kulture predstaviti potpuno novi cjelovečernji program “Ispod duba stoljetnoga”, kojim Ansambl najavljuje svoju novu umjetničku praksu koja za svaku sezonu podrazumijeva postavljanje potpuno novog cjelovečernjeg programa pripremljenog za svoju vjernu publiku.

Novi program prikazuje neke od koreografija koje su nagrađivane kako na domaćim, tako i na inozemnim natjecateljskim festivalima, kao i koreografije koje na repertoar Ansambla LADO prvi put donose pjesme i plesove Hrvata u Austriji, Mađarskoj te s područja uz rijeku Sutlu.

“Na do sad najvećem hrvatskom koncertu, posjetitelji će po prvi puta u Zagrebu imati prilike uživati u najmodernijoj glazbeno scenskoj čaroliji ikad viđenoj kad je ansambl LADO u pitanju”, stoji u najavi.

Ulaznice su u prodaji on-line u sustavu Eventim.hr te na svim Eventim prodajnim mjestima, i to do 10. travnja po posebnim promotivnim cijenama.

Nakon spektakla u Areni Zagreb, LADO se ove godine vraća i u splitsku Spaladium Arenu. Tamo će, kako je najavljeno, 1. prosinca predstaviti novi program koji ulaskom na najveće hrvatske pozornice pomiče granice kulturoloških događanja i izvornost hrvatskog foklora predstavlja na potpuno novi, umjetničko-kreativni, suvremeni način.

(Hina)

fah

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

Damir Špehar/Pixsell

Bjelovarčani uživali u hit predstavi “Sjajni momci”

Trenutačno najveći regionalni scenski spektakl, predstava ‘Sjajni momci’ u izvedbi vodećeg trojca iz hit serije …

dubrava1

Dubrava: Josip Petrlić Pjer razveselio mališane

Povodom mjeseca Hrvatske knjige križevački pjesnik i pisac Josip Petrlić Pjer sa svojom goščom, pjesnikinjom …