Ladislava Šarec izdala svoju treću knjigu Rapsodija veličanstvene iskre ljubavi: “Moja vječna inspiracija je ljubav”

15. ožujka 2020. Autor: prigorski.hr Intervjui Ladislava Šarec izdala svoju treću knjigu Rapsodija veličanstvene iskre ljubavi: “Moja vječna inspiracija je ljubav”


Ladislava Šarec proteklog je vikenda u Malom Bukovcu održala promociju svoje treće knjige „Rapsodija veličanstvene iskre ljubavi“. Ladislava je po zanimanju tehničar cestovnog prometa, radi kao dadilja u jednom koprivničkom obrtu za čuvanje djece, a velika joj je ljubav pisanje.

– Ovo je moja treća knjiga. Sama promocija knjige održala u sklopu manifestacije 2. Dani Zlate Brzeske. Na promociji knjige koja se održala u Malom Buovcu paralelno se održala i izložba slika Kristinke Klarić ilustratorice knjige. U dječjem djelu ilustratorica knjige je moja kćer Melani Šarec, na koju sam jako ponosna- istaknula je Ladislava Šarec, autorica knjige.

Ladislava je majka dvoje djece, osim Melani koja je bila i jedna od ilustratorica knjige ima i sina Filipa. Istaknula je kako su oboje velika podrška, a to su pokazali i istaknuvši želju sudjelovanja u promociji pa su tako sudjelovali u dramskome djelu.

Što se tiče inspiracije. Ladislava je istaknula kako inspiraciju crpi iz trenutnih osjećaja.

-Osim trenutnih osjećaja, inspiraciju dobivam i iz proživljenih događaja kako svojih tako i tuđih, a ima i dosta dijelova koji su plod mašte. Dosta inspiracije dolazi i u teškim trenucima, tada stavim na papir sve što me muči, je l’ papir ne može uzvratiti udarac, a duši je lakše – naglasila je.

Sama knjiga bazira se na tematici ljubavi, kao osnovni motiv. Autorica je istaknula kako je nit vodilja knjige ljubav vodilja.

-Ne samo ljubav između muškarca i žene, već svi oblici ljubavi. Knjiga je namijenjena za sve ljude koji se u njoj pronađu – naglasila je.

Dodala je kako su i prve dvije knjige baš kao i ova bazirane na ljubavi.

– Knjiga se sastoji od tri djela, prvi dio je pisan na Hrvatskom standardnom jeziku, drugi je pisan na kajkavskom, dok je treći dio namijenjen djeci – kazala je autorica.

Naglasila je kako u trećem dijelu namijenjenom za djecu ima od proznih radova pa sve do dramskih radova i kratkih pjesmica.

Na samoj promociji knjige, Ladislava je istaknula kako je dvorana bila dupkom puna što ju je istinski obradovalo.

– Kod promocije čak se tražilo i mjesto više u dvorani. Drago mi je što sam dobila toliku podršku, kako od prijatelja tako i od rodbine, poznanika ali i načelnika općine – istaknula je.

Foto: privatna arhiva

Ladislava je naglasila kako je oduvijek bila težnja ostaviti nešto iza sebe, neki trag. Velika joj je želja bila napisati barem jednu knjigu.

– Kako sam ja krenula u književno stvaralaštvo i kako su se otvorili novi vidici sve mi se više svidjelo pisanje. Upoznala sam mnogo ljudi koji su me pogurali i koji su me usmjerili. Tako je evo nastala već treća knjiga – naglasila je autorica.

Prvu knjigu, pod nazivom “Titraj duše” Ladislava je izdala 2013. godine, dok je drugu knjigu “Nečujni krikovi gorčine” izdala 2016. godine. Zanimljivo je kako autorica nikada nije voljela lektire te ih je često i preskakala.

– Volim čitati, ali volim čitati ono što me zanima i takva sam od malena. Neke lektire nisam pročitala jer me nisu zanimale. Uvijek sam čitala knjige koje su me zanimale – ističe.

Foto: privatna arhiva

Dodaje kako ne planira stati na ovoj knjizi.

– Vremena imam i ne mislim se žuriti. Ovaj tempo od tri do četiri godine za svaku knjigu mi je savršen – zaključila je Ladislava.

Foto: privatna arhiva

Foto: privatna arhiva

Foto: privatna arhiva

Facebook Comments