Premda su hrvatske nogometne reprezentacije U17 i U19 dobro otvorile kvalifikacije elitnog kola za odlazak na Europsko prvenstvo, u drugim su nastupima u svojim skupinama upisali poraze.

Varaždin je domaćin elitnog kola kvalifikacija U19 reprezentacija, a mladi Hrvati imali su odličan start u skupini 6 nakon što su u prvom kolu svladali vršnjake iz Njemačke s 2-1. U drugom kolu uslijedio je poraz 1-2 od Turske U19 čime je prvo mjesto i odlazak na Europsko prvenstvo postalo nedohvatljivo.

Turska nakon dvije utakmice ima maksimalnih šest bodova i bolji međusobni omjer od mladih Hrvata kojima je do kraja još ostala utakmica protiv Rumunjske U19 koja je također svladala Njemačku U19 s 3-2.

Turska U19 je u Varaždinu vodila 2-0 nakon samo deset minuta igre, a strijelci su bili Yildrim i Uzun. Hrvatska U19 je do kraja tek postigla počasni pogodak, a strijelac je bio Dinamov talent Koščević u 50. minuti.

Turska U19 ima šest bodova, po tri su skupili Hrvatska U19 i Rumunjska U19, dok su mladi Nijemci bez bodova.

Hrvatska reprezentacija do 17 godina nalazi se na turniru elitnog kola u Portugalu gdje je na startu skupine 5 odigrala protiv Njemačke U17 3-3. U drugom kolu domaćin Portugal U17 je bio uvjerljiv te je slavio 3-0. Strijelci su bili Gabriel Silva u 18., Geovany Quenda u 32. i Rodrigo Mora u 62. minuti.

U posljednjem kolu, u utorak, igraju Hrvatska U17 i Irska U17, a mladi Hrvati pokušat će doći do pobjede i drugog mjesta koje vodi u dodatne kvalifikacije za EP. Trenutačno je na ljestvici prvi Portugal U17 sa šest bodova. Njemačka U17 ima četiri, Hrvatska U17 jedan, dok je Irska U17 bez bodova.