Hrvatska ženska seniorska rukometna reprezentacija okupila se prvi put u ovoj godini, večeras u Zagrebu. Već sutra ujutro leti za Rumunjsku na prvi od dva kvalifikacijska susreta za EHF EURO 2024. godine koji zajednički organiziraju Mađarska, Austrija i Švicarska. Izbornik Ivica Obrvan pozvao je 18 rukometašica na ovu izuzetno bitnu akciju, odnosno tjedan u kojem nas čekaju dva susreta s tom reprezentacijom.

Prvi je na rasporedu u srijedu, 28. veljače u 16.30 sati u Bistriti, a uzvratni u nedjelju, 3. ožujka u 17.00 sati u Koprivnici. Budući da su obje reprezentacije u prva dva kola ostvarile po dvije pobjede protiv Grčke i Bosne i Hercegovine, u našem međusobnom susretu trebalo bi se odlučivati o tome tko će biti pobjednik skupine, odnosno imati nešto povoljniji ždrijeb za Europsko prvenstvo. Doduše, treba reći da i Hrvatska i Rumunjska još trebaju odigrati dva susreta nakon toga, ali uz dužno poštovanje prema Bosni i Hercegovini i Grčkoj, sve osim glatkih pobjeda u tim utakmicama bilo bi veliko iznenađenje.

U Zagrebu se okupilo 15 rukometašica. Naime, kapetanica Katarina Ježić i Katarina Pavlović će pričekati svoje suigračice u Rumunjskoj, a u Hrvatskoj će ostati Lucija Bešen budući da Tea Pijević i Ivana Kapitanović brane u rumunjskoj ligi, stoga dobro poznaju i njihove igračice. Za razliku od okupljanja prije tri mjeseca uoči Svjetskog prvenstva, kada je čak pet igračica dugo bilo ozlijeđeno i igralo vrlo malo, sada su sve su zdrave i igraju u svojim klubovima. Lako je uočiti da čak sedam naših rukometašica igra u Rumunjskoj i sigurno su imale priliku dobro upoznati svoje skorašnje protivnice.

Dio njih dijeli iste svlačionice, jer igraju u istom klubu. S obzirom na izuzetno malo vremena koje reprezentacija ima na raspolaganju za treninge i ponavljanje igre, jer vremena za uigravanje novih akcija jednostavno nema, to bi barem malo trebalo olakšati posao izborniku i njegovom Stožeru. Nakon susreta u Bistriti, naša reprezentacija vraća se u četvrtak u Hrvatsku. Do utakmice u Koprivnici, boravit će i trenirati u Prelogu.

Evo popisa hrvatske ženske seniorske reprezentacije:

TEA PIJEVIĆ – SCM GLORIA BUZAU
IVANA KAPITANOVIĆ – CS RAPID BUCURESTI
LUCIJA BEŠEN – RK PODRAVKA VEGETA
PAULA POSAVEC – CS GLORIA 2018 BISTRITA
ANDREA ŠIMARA – RK PODRAVKA VEGETA
NIKOLINA ZADRAVEC – RK PODRAVKA VEGETA
JOSIPA MAMIĆ – RK PODRAVKA VEGETA
KATARINA JEŽIĆ – HC DUNĂREA BRĂILA
SARA ŠENVALD – RK PODRAVKA VEGETA
MIA BRKIĆ – METZ HANDBALL
ĆAMILA MIČIJEVIĆ – PARIS 92
DEJANA MILOSAVLJEVIĆ – SCM CRAIOVA
KRISTINA PRKAČIN – RK LOKOMOTIVA ZAGREB
VALENTINA BLAŽEVIĆ – SCM GLORIA BUZAU
STELA POSAVEC – MKS FUNFLOOR LUBLIN
LARISSA KALAUS – RK PODRAVKA VEGETA
KATARINA PAVLOVIĆ – CS MINAUR BAIA MARE
KLARA BIRTIĆ – SG BBM BIETIGHEIM
STRUČNO VODSTVO:

IVICA OBRVAN, Izbornik
ANTONIO PRANJIĆ, Trener
MATIJA BILUŠIĆ, Trener vratarki
PERO KUTEROVAC, Kondicijski trener
VESNA HODIĆ, Fizioterapeut
ANDREJ MATEJČIĆ, Fizioterapeut
JOŠKO BILANDŽIĆ, Liječnik
LJERKA VRESK, Tehnički menadžer
IVICA MARAŠ, PR
IVICA UDOVIČIĆ, Direktor nacionalnih selekcija