Tijekom četvrtka održano je već tradicionalno izvlačenje ekipa za 51. izdanje malonogometnog turnira Kutija šibica 2022. koje je po prijavljenim ekipama najbrojnije izdanje turnira još od 2009. godine.

Organizatoru su u izvlačenju ekipa pomogli redom vrsni malonogometaši i nogometašice od kojih su neki već legende turnira te osvjedočeni ljubitelji malog nogometa čije su sportske karijere neraskidivo vezane uz Kutiju šibica.

Tako su ekipe izvlačile Petra Michieli Tomić igračica ekipe Michieli Tomić koja je osvojila posljednje dvije ženske Kutije, Ana Dujmović, jedna od ponajboljih domaćih nogometašica koja je 2019. bila najbolji strijelac turnira, proslavljena nogometašica Tihana Nemčić i sama redovita sudionica i osvajačica turnira. Zatim Robert Grdović peterostruki osvajač turnira u ulozi igrača, dvostruki u ulozi trenera te najbolji strijelac turnira, suigrači iz velikog i malog nogometa, Hrvoje Štrok, svojedobno najbolji igrač turnira i Antonio Franja koji također u svojoj biografiji imaju naslove osvajača turnira, Matija Đulvat, proslavljeni hrvatski futsal reprezentativac s izborničkim iskustvom iz švedske reprezentacije, te trener Futsal Dinama, šesterostruki osvajač Kutije Korab Morina, nogometaši Futsal Dinama Kristijan Postružin i Mateo Mužar, te bivši igrač Dinama i varšavske Legije Ivica Vrdoljak.

Najveći broj prijava očekivano je u seniorskom dijelu turnira gdje će se za prestižnu titulu osvajača Kutije šibica boriti 188 ekipa, što je 46 više u odnosu na prošlu jubilarnu Kutiju, u veteranskom dijelu turnira je 78 prijavljenih ekipa što je 16 više u odnosu na prethodno izdanje turnira, dok se za treći turnir žena prijavilo čak 20 ekipa što je 12 više nego prošle godine. U odnosu na prošlogodišnje izdanje turnira prijavljeno je 74 ekipe više što samo potvrđuje status najvećeg malonogometnog turnira u regiji te najavljuje još jedno spektakularno izdanje turnira.

Turnir počinje 26. studenoga te će se igrati u četiri dvorane. Osim u popularnoj „dvojci“ Doma sportova utakmice će se igrati i u sportskim dvoranama Boško Božić Pepsi, Dubrava i Sutinska vrela.