Plasman mlade reprezentacije na Europsko prvenstvo zaokružio je savršeni rujan za naš nogomet, izjavio je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić nakon uspješnog kraja drame u danskom Vejleu.

Naime, Hrvatska U21 izborila je Euro nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca protiv Danske. Prvi susret u Puli završio je pobjedom Hrvatske U21 od 2-1, a Danci su na isti način uzvratili u Vejleu gdje je takav rezultat bio nakon 120 minuta. Odluka je pala u udarcima s bijele točke gdje su uspješniji bili mladi hrvatski nogometaši.

“Od srca čestitam izborniku Bišćanu, njegovom stožeru te reprezentativcima na sjajnom uspjehu koji je izboren u dramatičnoj završnici protiv izvrsne reprezentacije Danske. Naši mladići pokazali su pobjednički karakter, uz kvalitetu koju nedvojbeno posjeduju. Iznimno nas raduje ovaj rezultat, posebno jer se radi o trećem izborenom Euru zaredom, što svjedoči o kontinuitetu dobrog rada s mladim igračima, čime se s razlogom možemo ponositi. Ovakvi nastupi i rezultati daju nam puno razloga za vjeru da hrvatski nogomet osim blistave sadašnjosti čeka i vedra budućnost”, izjavio je predsjednik HNS-a Kustić.