Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Marijan Kustić zahvalio je Vladi RH na darovanom državnom zemljištu u Velikoj Gorici, na kojemu će biti izgrađen kamp Hrvatskog nogometnog saveza.

U petak je Vlada Republike Hrvatske donijela odluku kojom daruje zemljište veličine 92.000 kvadratnih metara u Velikoj Gorici Hrvatskom nogometnom savezu, radi izgradnje sportskog rekreacijskog centra za potrebe razvoja i edukacije sportaša, trenera i sveobuhvatne nužne logistike. Zemljište se nalazi na raskrižju Avenije Ivana Pavla II i velikogoričke obilaznice.

HNS je podnio zahtjev za darovanjem kako bi se na njemu izgradila četiri nogometna igrališta, multifunkcionalna sportska dvorana s ugostiteljskim sadržajima za smještaj i prehranu sportaša i drugih korisnika kampa, a dužan je nekretninu privesti namjeni u roku od pet godina, naveo je potpredsjednik Vlade i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić na sjednici Vlade u petak obrazlažući odluku.

Istaknuo je pritom da je Grad Velika Gorica jučer donio izmjene i dopune urbanističkog plana kojima je omogućeno da se na toj nekretnini izgradi nogometni kamp.

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Marijan Kustić zahvalio je Vladi RH, ali i Gradu Velikoj Gorici na ovoj odluci važnoj za budućnost hrvatskog nogometa.

“Želim zahvaliti Vladi Republike Hrvatske na čelu s predsjednikom Andrejem Plenkovićem te resornom Ministarstvu graditeljstva s ministrom Brankom Bačićem na ovakvoj odluci, izrazito važnoj za budućnost hrvatskog nogometa. Vlada Republike Hrvatske ovim je potezom potvrdila da brine o sportu te da poštuje vrijednost nogometnih rezultata i prepoznaje važnost nogometa u društvu. Radi se o uistinu strateški važnom projektu te s puno volje i odlučnosti krećemo prema izgradnji ovog nogometnog kampa,” naglasio je Kustić i dodao:

“Također želim zahvaliti Gradu Velikoj Gorici na čelu s gradonačelnikom Krešimirom Ačkarom, koji su od početka pokazali veliku želju da ovaj kamp bude u Velikoj Gorici, a pritom su tu ambiciju pratili i brzim, hrabrim i jasnim odlukama. Stoga sam uvjeren da će nam Velika Gorica biti sjajan partner za ovaj kapitalni projekt kojem se može veseliti svaki član nogometne obitelji.”

Velika Gorica u četvrtak je donijela izmjene urbanističkoga plana, čime su se ispunili svi preduvjeti kako bi država darovala zemljište HNS-u za izgradnju kampa.