Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić i izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić uputili su čestitku Luki Modriću nakon što je njegov Real Madrid još jednom osvojio naslov prvaka Europe.

Real je pobjedom od 2-0 protiv Borussije Dortmund po 15. puta pokorio Europu, čime je dodatno povećao vodstvo na vječnoj ljestvici najuspješnijih klubova Starog kontinenta. Kapetan hrvatske reprezentacije, Luka Modrić, sudjelovao je u finalu od 86. minute i tako došao do šestog naslova prvaka Europe.

“Luka je davno osigurao status najboljeg hrvatskog nogometaša u povijesti, a sa šestom titulom prvaka Europe ušao je u nogometnu povijest kao jedan od najvećih igrača ove nogometne ere. Nije se slučajno njegov dolazak u Real poklopio s početkom najuspješnije ere najvećeg kluba na svijetu jer je Luka rođeni pobjednik, igrač s nevjerojatnim karakterom, mentalitetom i odlučnošću koji te odlike sjajno preslikava na cijelu ekipu. Od srca čestitam Luki na ovoj povijesnoj, šestoj tituli prvaka Europe, on je ponos našeg nogometa, naše reprezentacije i naše države”, istaknuo je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.