Vasileios Delianidis na povrataku s godišnjeg odmora u Grčkoj na posao u Njemačku, ostao je ‘lakši’ za gotovo 17.000 kuna nakon što je prošao hrvatsku granicu.

Naime, dolaskom na Bajakovo Delianidis je normalno pristupio policijskoj i carinskoj kontroli, piše Večernji list.

Na pitanje što ima u prtljažniku, kazao je uobičajene stvari te nešto soka i svježeg domaćeg sira. Međutim, upravo je taj svježi sir bio razlog što je Delianidis zaradio prekršajnu prijavu i kaznu od 25.000 kuna.

Carinskom kontrolom utvrđeno je kako Delianidis u prtljažniku ima 30 kilograma svježeg domaćeg sira koji je nosio u Njemačku, gdje živi i radi. Potom je zaradio i prekršajnu prijavu i kaznu od 25.000 kuna tako da ga svaki kilogram sira stoji više od 833 kune.

Kako to već ide, dobio je i dodatnih 100 kuna kazne za troškove postupka. Kako se vraćao s godišnjeg odmora, uza sebe nije imao dovoljno novca, pa je pozvao i prijatelja iz Vukovara u pomoć. Sve u svemu, s obzirom na to da je odmah platio kaznu, ona je na kraju iznosila 16.666,67 kuna, odnosno dvije trećine ukupne kazne.

– Kako god, ovo nije normalno. Radi se o običnom domaćem siru koji je prijatelj nosio kući u Njemačku. To je prava pljačka. Za 30 kilograma kazna od 25.000 kuna – rekao Večernjem listu Vukovarac.