Prvog dana 2017. godine, po iznimno lijepim vremenskim uvjetima i temperaturi zraka od 12 stupnjeva, na pulskom kupalištu Mornar četrdesetak kupača tradicionalnim je plivanjem i pjenušcem zaželjelo sugrađanima zdravu, sretnu i uspješnu godinu, a začetnici novogodišnjeg kupanja u Puli, Almi Šešliji sretan 86. rođendan.

Uistinu veliki broj odvažnih koji su odlučili zaplivati uvalom Valsaline promatralo je dvjestotinjak okupljenih sugrađana, koji su im, kao i svake godine, došli pružiti moralnu podršku.

Ove je godine bilo puno više mlađih kupača koji su se pridružili neobičnom obilježavanju ulaska u godinu.

“Volim plivati i kupati se u moru. More je hladno, ali je jako zabavno”, kazao je osmogodišnji Roko kojemu je to bio treći put da se početkom godine okupao u moru.

“Volimo izazove, lijepo nam je i družimo se pa zašto ne okupati se na prvi dan godine? Inače plivamo tijekom cijele godine, osobno već 24 godine, a u Novoj godini sugrađanima želimo samo dobre i lijepe stvari”, poručio je 64-godišnji Sandi, dok je 86-godišnja Alma Šešlija ustvrdila kako se već više od 20 godina svakodnevno kupa u moru. Stoga, dodala je, “rođendanska i novogodišnja želja joj je uvijek ista – samo neka je zdravlja”.

I u Rapcu je, na plaži kraj svjetionika, zaplivalo u nedjelju tridesetak kupača.

(Hina)

fah