Kulinarski izazov Prijatelja životinja // Nagrađeni osvojili vege roštilj, te čišćenje i popravljanje životinjskih nastamba

28. listopada 2019. Autor: prigorski.hr Gastro kutak Kulinarski izazov Prijatelja životinja // Nagrađeni osvojili vege roštilj, te čišćenje i popravljanje životinjskih nastamba


Povodom Svjetskog dana životinja s farma, koji se obilježio 2. listopada, udruga Prijatelji životinja pozvala je sve zainteresirane da se okušaju u kulinarskom izazovu za najbolje vegansko slano i slatko jelo. Sudionici ovog izazova poslali su svoje recepte popraćene fotografijama, a najbolji natjecatelji osvojili su cjelodnevno druženje sa spašenim životinjama u utočištu Plavi križ, uz osiguran prijevoz i hranu.

U nedjelju najbolji su natjecatelji iskoristili svoju nagradu, odnosno posjetili utočište za životinje Plavi križ.  Tamo su ih dočekali svinje Vivi, Rozika, Duda i Sausage, ovce Eva, Piklus, Odin i Janja, krava Milica, jarac Hrčak i drugi zanimljivi štićenici.

Pomagalo se čišćenjem i popravljanjem životinjskih nastambi, hranjenjem životinja i ostalim popratnim poslovima koje voditeljice skloništa Agneza i Jelena svakodnevno i uredno same obavljaju. Vremena je bilo i za druženje sa spašenim životinjama i zajednički roštilj na kojemu su se, uz gljive i povrće, pekli i popularni Beyond burgeri i kobasice.

Životinje su dobile pažnju i ljubav koje zaslužuju te uživale u tikvama, jabukama, mrkvi i zelenoj salati, a posjetitelji ugodno i nezaboravno iskustvo te dobar osjećaj što su upoznali životinje i pomogli radovima u utočištu.

Prijatelji životinja pozivaju sve na suosjećajni život i odabir prehrane jer svaki obrok može biti izazov zbog kojega neće stradati nijedna životinja.

-Pokušajmo svijet pogledati na drukčiji i pravedniji način. Ako smo psima i mačkama priznali osjećaje, ako znamo da se vesele, vole, tuguju, ljute, da ih boli, onda jednako znamo i trebamo priznati da i druge životinje to isto osjećaju, kao i mi sami – zaključili su.

 

prigorski.hr

Facebook Comments