Križevački ulični festival edukacije i razbibrige (KUFER) u organizaciji Udruge K.V.A.R.K. i ove se godine održava u sklopu Križevačkog velikog Spravišča od 15. do 17. lipnja 2018. godine. Ovaj ulični festival ima za cilj stvaranje novog kulturnog brenda Grada Križevaca i promociju ulične umjetnosti te želi stvoriti novu umjetničku scenu koja se orijentira na područje inovativne kulture i suvremene ulične umjetnosti.

kufer

KUFER osim festivala pod istim nazivom organizira i edukativne radionice žongliranja i akrobacije te je oformio vlastitu umjetničku skupinu koju je neformalno predstavio na prvom izdanju festivala, a prezentirati će ju na ovogodišnjem izdanju festivala u nedjelju, 17. lipnja uz kratku pokaznu točku. Ove godine KUFER donosi još bogatiji program koji se sastoji od žonglerskih predstava, akrobatskih predstava, uličnih performansa, klaunskih show-ova, likovnog programa i zabavnog programa za djecu i mlade.

Polaznici će imati mogućnost sudjelovati na otvorenim radionicama žongliranja (loptice, čunjevi), manipulacije objektima (hula hoop, contact juggling) i akrobatskim radionicama (ples na svili i trapezu). Osim radionica cirkuskog tipa, posjetitelje očekuje i radionica decoupage tehnike (voditeljica Jadranka Šogorić) te likovna radionica za djecu i mlade „Izrada mandale od pijeska“ (voditelj Saša Živković), a imati će priliku posjetiti izložbu ambijentalnog crteža Tomislava Buntaka, dobitnika nagrade Vladimir Nazor 2008. godine za ambijentalnu slikarsku instalaciju u Umjetničkom paviljonu u Zagrebu.

kufer1

Tomislav Buntak oslikao je brojne interijere trgovina, klubova i javnih ustanova među kojima se ističe mural u dječjoj bolnici u Klaićevoj iz 2014. godine. Na kraju večeri, za glazbeni program pobrinut će se Safehouse Crew i DJ Mario Kovač, hrvatski “homo universalis”, čest i rado viđen gost u Križevcima koji svojim izborom glazbe može zadovoljiti i rasplesati svakoga željnog dobrog provoda.

CJELOKUPNI PROGRAM:

kufer3

PETAK, 15.6.2018.
19:00 h Kesten i papaja – žonglerska predstava za djecu, Nemčićev trg
20:00 h Solo točka na svili – akrobatska predstava, Nemčićev trg
22:00 h Feng shui – glazbeno-plesni show sa vatrom, Nemčićev trg
24:00 h Safehouse večer, Dvorište INKUBATORA

SUBOTA, 16.6.2018.
10:00 h YOGA & vege klopa – besplatan yoga sat i dijeljenje besplatnih vegetarijanskih obroka, Nemčićev trg
11:00 h Kreativna radionica, decoupage tehnika – voditeljica Jadranka Šogorić, Nemčićev trg
14:00 h Radionica žongliranja/zračnih akrobacija, Nemčićev trg
19:00 h Klaun Ludek i Šašavo šalabajzanje – klaunski show, Nemčićev trg
22:00 h Vatreni show LAS CALAVERAS, Nemčićev trg
24:00 h DJ Mario Kovač, dj show & urbani tulum na otvorenome, Dvorište INKUBATORA

NEDJELJA, 17.6.2018.
14:00 h Sajam vinila, Dvorište INKUBATORA
14:00 h Likovna radionica za djecu i mlade – Izrada mandale od pijeska – voditelj radionice Saša Živković, Dvorište INKUBATORA
18:00 h Pokazna točka žonglerske skupine KUFER, žonglerski show za djecu, Nemčićev trg
18:30 h Niske pobude i visoke pete – žonglerski show, Nemčićev trg
19:00 h IZLOŽBA ambijentalnog crteža Tomislava Buntaka, Galerija K2
20:00 h Akrobatski show – Duo na plesnom trapezu, Nemčićev trg
22:00 h EL CRIC žonglerski show, Nemčićev trg

Generalni pokrovitelj: Grad Križevci
Donatori: Ministarstvo kulture RH, Zaklada Kultura nova, Koprivničko-križevačka županija, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku

Dijana Čeh / Zdenko Balog

prigorski.hr