U prostorijama Društveno kulturnog centra u Svetom Petru Orehovcu, održat će se radionica na temu „Očuvanje kulturne baštine kroz plesove orehovečkog kraja i Prigorja“ u organizaciji KUD-a „Prigorec“.

Predavač i voditelj radionice bit će Goran Knežević, koreograf, voditelj, predavač, istraživač, publicist, organizator i producent na području primjene hrvatskih folklornih tradicija. Radionica će se održati 18. lipnja u 20.00 sati.

Kako KUD „Prigorec“ Sveti Petar Orehovec godinama istražuje običaje, pjesme i plesove u mjestima u svojoj općini, ovakva jedna radionica bit će prilika za promicanjem folklorne baštine. Radionica će biti podijeljena na dva dijela; na teorijski i praktični, gdje će sudionici radionice imati prilike zaplesati stare narodne plesove orehovečkog kraja.

Ova radionica sufinancirana je sredstvima Europskog socijalnog fonda, unutar projekta „Kuća ideja – prostor zajedništva“ čiji je nositelj Kulturno umjetničko društvo „Prigorec“ Sveti Petar Orehovec. Ciljevi projekta su formiranje kulturnog centra u Općini Sv. Petar Orehovec, osmišljavanje kulturnih programa koji će se odvijati u centru u koordinaciji partnerskih udruga te stvaranje modela sudioničkog upravljanja u suradnji općine i udruga.

Partneri na projektu su Općina Sveti Petar Orehovec, Likovna udruga Prigorje Art, Vatrogasna zajednica općine, Povijesno društvo Sv. Petar Orehovec, Udruga uzgajivača konja Hrvatski toplokrvnjak i Udruga vinogradara i vinara “Sveti Vinko”.

Ovim putem KUD Prigorec upućuje poziv članovima navedenih udruga te zainteresiranoj javnosti na održavanje druge, unutar ciklusa od deset radionica, pod nazivom „Očuvanje kulturnog blaga“.

Sudjelovanje na radionici je u potpunosti besplatno.