Najljepšu čestitku, ispunjenu pjesmom, plesom i svirkom uputili su i ove godine prelijepim koncertom „Svojemu gradu za imendan“ članovi KUD-a „Petar Preradović“. Sportska dvorana Osnovne škole Đurđevac bila je ispunjena do posljednjeg mjesta jer se cjelovečernji KUD-ov godišnji koncert povodom obilježavanja Dana Grada čeka s nestrpljenjem.

Među mnogobrojnom đurđevačkom publikom, bili su gradski vijećnici i gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči koji je na početku pozdravio publiku u dvorani, te čestitao svim članovima KUD-a na dosadašnjem uspješnom radu i postignućima. Izrazio je ponos i sreću što mladi ljudi našega Grada njeguju kulturnu, te glazbenu i folklornu baštinu našega kraja. Zahvalio se svim sudionicima i njihovim voditeljima na uloženom slobodnom vremenu, trudu i ljubavi prema gradu

Naši raspjevani i rasplesani KUD-ovci i na ovom su imendanskom slavlju pokazali svu raskoš svojih talenata, sve dosege svoje uvježbanosti, nove i obnovljene koreografije, a prije svega i sve ljubavi prema svojem Gradu-slavaljeniku. Tu svoju radost u plesno-glazbenom putovanju kroz Hrvatsku, prenijeli su i na publiku koja je pljeskom pratila gotovo svaku njihovu plesnu točku u najzvučnijoj dvosatnoj čestitki gradu za imendan.

Uz članove KUD-a Petar Preradović, nastupala je i Dječja sekcija KUD-a Petar Preradović, njihova tamburaška skupina, članovi Etno tradicijske skupine Dječjeg vrtića „Maslačak“, Folklorna skupina Osnovne škole, Ženski vokalni sastav Katarene, Ženski vokalni sastav Đurđevčice, te gosti iz prijateljskog KUD-a Graničar iz Čazme.

Posebno iznenađenje bila je Jana Pogrmilović, voditeljica programa i vokalna solistica Narodnog orkestra „Mladost“ iz Samobora, čiji su članovi dan prije u Domu kulture svojim koncertom „Balkanske razglednice“ oduševili đurđevačku publiku. To se dogodilo i na KUD-om koncertu za vrijeme nastupa s „Đurđevčicama“ i našim vokalnim solisticama, Đurđevčankama Lucijom Lenardić i Katarinom Sokač, te Janom Pogrmilović u bugarskoj narodnoj pjesmi „Mari, kako Tudoro“.

Za još jedan izvrstan cjelovečernji koncert, poklonjen svome gradu za imendan, uvelike su zaslužni su i voditelji svih sekcija KUD-a i malih skupina u OŠ i DV“ Maslačak“. Sve čestitke na stručnom i strpljivom radu idu Kristini Benko Markovica ,Tomislavu Markovica, Ivanu Benko, Ivani Manolić, Dubravki Markovica i Moniki Rupčić, te svima koji su logistički i na bilo koji način pomogli održavanju još jednog tradicionalnog, gradskog imendanskog slavlja.