KUD-a „Prigorec“ organizira radionicu ‘Očuvanje kulturnog blaga-otrgnuto od zaborava’

20. listopada 2021. Autor: prigorski.hr Kultura & Turizam KUD-a „Prigorec“ organizira radionicu ‘Očuvanje kulturnog blaga-otrgnuto od zaborava’


U prostorijama Društveno kulturnog centra u Svetom Petru Orehovcu, održat će se radionica na temu „Očuvanje kulturnog blaga-otrgnuto od zaborava“ u organizaciji KUD-a „Prigorec“. Voditeljica radionice bit će dr. sc. Lidija Bajuk, etnologinja i antropologinja, s Instituta za etnologiju i folkloristiku, ujedno hrvatska pjesnikinja i kantautorica te jedna od vodećih ličnosti hrvatske etno glazbe.

Na radionici će biti prezentirana istraživanja kulture, baštine i folklora Potkalničkog prigorja, s naglaskom na orehovečki kraj. Ovaj je susret namijenjen razvijanju svijesti o neizmjernom kulturno-etnografskom blagu našeg kraja. Ulaz je slobodan te je sudjelovanje na radionici u potpunosti besplatno.

Dođite stoga 22. listopada 2021. u 19.00 sati u Sveti Petar Orehovec kako biste se upoznali s običajima, glazbom, plesovima, pjesmama i narodnim nošnjama našeg zavičaja.