Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 32-godišnjim muškarcem je utvrđeno da je počinio kaznena djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama, krađa i nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari. Po nalogu suda na području Gvozda je u utorak, 13. prosinca, pretražena kuća u kojoj je osumnjičeni napravio improvizirani laboratorij, a u kojemu su pronađene 22 stabljike indijske konoplje, deset zasađenih i 12 stabljika na sušenju, te je pronađeno i 943 grama marihuane.

Pretragom je također utvrđeno da je osumnjičeni počinio krađu električne energije jer je kuću prije mjernog uređaja nezakonito priključio na električnu mrežu i na taj način laboratorij napajao električnom energijom. Pretragom je u kući pronađeno 44 komada raznog vojnog i lovačkog streljiva, koje je osumnjičeni nezakonito posjedovao.

Pronađena droga, oprema za proizvodnju droge i streljivo su oduzeti, a 32-godišnjak će zbog navedenih kaznenih djela biti prijavljen Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku.

prigorski.hr

fah