Najmanje desetak suigrača i članova osoblja moralo je razdvajati LeBrona Jamesa i Isaiaha Stewarta, a obojica su na kraju isključeni iz utakmice u kojoj su Los Angeles Lakersi u gostima pobijedili Detroit Pistonse (121:116).

Situacija u kojoj je potekla i krv dogodila se na početku treće četvrtine, kada su Lakersi imali 12 koševa zaostatka. Povratnik na parket James (36) prvi je izgubio živce jer je pri izvođenju slobodnog bacanja u naguravanju namjerno “izlaktario” 16 godina mlađeg Stewarta, a koliko je udarac u glavu bio jak, dovoljno se vidjelo po tome da je krilnom centru Pistonsa napukla arkada.

Uslijedile su pomalo nevjerojatne scene u kojoj je Stewart gotovo dvije minute krvavog lica tražio pravdu i naganjao Jamesa i Russela Westbrooka koji ga je još dodatno provocirao. Pritom je čak i rušio ljude koji su ga pokušavali zaustaviti. Kad se gužva napokon stišala, suci su pregledali snimke i isključili Jamesa zbog namjernog prekršaja, a Stewarta su poslali u svlačionicu zbog dvije tehničke pogreške. Westbrook je zbog potpirivanja vatre kažnjen jednom tehničkom pogreškom, pišu Sportske novosti.