Krsnu slavu sv. Mihaela arkanđela (Aranđelovdan) proslavilo je Vijeće srpske nacionalne manjine Zagrebačke županije. Uvodno je održana svečana sjednica Vijeća na kojoj je podneseno izvješće o njegovu radu u ovoj godini i iznesen plan rada za 2023., u kojoj će se održati izbori za vijeća i predstavnike nacionalnih manjina.

„Posvetit ćemo punu pažnju izborima kako bi se njima odazvao što veći broj srpske populacije“, rekao je potpredsjednik Vijeća Dragan Geratović, dodavši da su u idućoj godini planira povezivanje Vijeća srpske nacionalne manjine Zagrebačke županije s jednim od gradova u Srbiji, najvjerojatnije Somborom. U ime Zagrebačke županije proslavi Aranđelovdana, upriličenoj u Velikoj Gorici, prisustvovala je predsjednica Skupštine Martina Glasnović.

krsna

„Naše ćemo odnose i dalje graditi uz puno razumijevanja. Veselim se svakom novom susretu“, rekla je predsjednica Skupštine.

U kulturno-umjetničkom programu sudjelovali su članovi pjevačke grupe SKD-a “Prosvjeta” iz Zagreba i Srpsko kulturno-umjetničko društvo “Brdo Kranj” iz Slovenije. Slavski kolač posvetio je otac Đorđe Filipović.