U sklopu manifestacije „Vuzem u Križevcima“ danas je na Strossmayerovom trgu održana akcija „Udomi ovog Uskrsa“. Riječ je o događanju koje su organizirali Grad Križevci i Sklonište za životinje „Kira“ kroz koje je građanima omogućeno druženje sa psima koji traže svoj dom.
Sa psima Daisy, Aresom, Teddyjem i Adom družili su se brojni građani, najviše oni najmlađi, te gradonačelnik Mario Rajn i pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, gradnju, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Krešimir Brunović.

Trenutno je u skloništu za životinje „Kira“ smješteno 30-ak pasa s križevačkog područja, a za koje Grad Križevci mjesečno izdvaja oko 30 tisuća kuna što je grad obvezan sukladno Zakonu o zaštiti životinja.

03 IMG_6449

Stoga, pozivamo sve Križevčanke i Križevčane dobrog srca da pomognu, udome i usreće prekrasne pse, poručuju iz Gradske uprave. Svaki pas kojeg možete udomiti je cijepljen, očišćen od unutarnjih i vanjskih nametnika, steriliziran i čipiran. Vama jedino što preostaje nakon što ga udomite jest maziti ga, paziti i voljeti!

05 IMG_6460

Psi koje građani mogu udomiti mogu se pogledati u skloništu od ponedjeljka do nedjelje, u vremenu od 8 do 12 sati, na adresi Starogradska 1, 48321 Sigetec, Općina Peteranec. Broj telefona za kontakt je 098/439-837. Fotografije svih pasa mogu se vidjeti na https://krizevci.hr/vauvaukrizevci/ i na Facebook te Instagram stranici Vau Vau Križevci.

06 IMG_6461

Nadalje, kako bi se olakšala zajednička prilagodba, osiguran je jednokratni iznos pomoći za VAU VAU udomitelje iz Križevaca! Iznosom od 300 kn svom novom ljubimcu možete kupiti neke od potrebni stvari: ogrlicu, povodac, igračke, krevetić… Sve što novi ljubimac treba i zaslužuje!

03 IMG_6449
Vau Vau Križevci nova je inicijativa grada Križevaca kojoj je cilj spasiti neželjene pse s ulica i pomoći im da pronađu nove vlasnike i domove u kojima će konačno biti sretni.

Današnjom akcijom sretno je udomljen psić Teddy.