U Križevcima predstavljen Inkubator za nezavisnu kulturu i mlade

20. travnja 2017. Autor: prigorski.hr Križevci U Križevcima predstavljen Inkubator za nezavisnu kulturu i mlade


U Maloj vijećnici Grada Križevaca danas je predstavljen projekt Inkubator za nezavisnu kulturu i mlade. Nosilac projekta, Udruga KVARK, 17 godina radi na području nezavisne kulture i mladih. Danas predstavlja novi projekt: Inkubator nezavisne kulture i mladih, inovativnu platformu koja mlade uvodi u kreativan svijet kulture i umjetnosti.

Udruga KVARK više od jedanaest godina upravlja Klubom kulture, prostorom koji je obilježio nezavisnu kulturu u sjeverozapadnoj Hrvatskoj svojim aktivnim djelovanjem i organizacijom više od 1500 programa. Udruga preuzima upravljanje s dva neiskorištena gradska prostora – a koji će zajedno s mjesečnim programom Kluba kulture – podići pristup kulturi i umjetnosti za mlade kroz inovativni projekt – Inkubator za nezavisnu kulturu i mlade.

partnerski ugovor

Galerija K2 je najnoviji galerijski prostor u centru Križevaca koji će djelovati na svakodnevnoj razini uz raznolik umjetnički postav. Program će voditi vizualni umjetnik i profesor Saša Živković, a unutar nje djelovat će i Dječja galerija čiji će program selektirati akademski kipar i profesor likovne kulture Igor Brkić.

Teatar Individuum je istraživačko-teatrološki laboratorij i scena za produkciju monodrama.

U sklopu projekta predstavljen je i Radio Inkubator. Inovativni medijski projekt proširit će doseg djelovanja nezavisne kulture i otvoriti mladim ljudima novi kanal za komuniciranje ideja, potreba i aktivnosti. Radio Inkubator djelovat će iz iz prostora Kluba kulture kao online radio povezan društvenim mrežama, streaming servisima, video alatima i dvosmjerno komunicirati sa svojom publikom. Osim što će pratiti i dokumentirati aktivnosti Inkubatora, radio će biti i početna točna za mlade osobe koje traže mjesto za volontiranje i svladavanje znanja iz svijeta medija, audio i video tehnike, novinarstva, kulturne produkcije.

partnerski ugovor (4)

Inkubator za nezavisnu kulturu i mlade započinje s aktivnostima 26. travnja službenim otvorenjem galerijskog prostora K2 u kojem će se otvoriti izložba Zorana Homena.

Predviđena vrijednost cjelokupnog projekta je 910.000,00 kuna, a apliciran je na Europski socijalni fond.

Nositelj projekta je udruga KVARK, a partneri su Grad Križevci, Centar za socijalnu skrb, Udruga Glas mladih Križevci i Udruga Vrtuljak.

partnerski ugovor (2)

Ugovor o partnerstvu na projektu potpisali su 20. travnja u Maloj vijećnici Grada Križevaca izvršni direktor udruge KVARK Saša Lončarić, predsjednik udruge Glas mladih Križevci Željko Jurković, predsjednica udruge Vrtuljak Tara Medaković, v.d. ravnateljice Centra za socijalnu skrb Kristina Frtalić i križevački gradonačelnik Branko Hrg.

partnerski ugovor (3)

Zdenko Balog/prigorski.hr

Facebook Comments