U Križevcima održana svečana proslava Dana Vijeća srpske nacionalne manjine

13. svibnja 2017. Autor: prigorski.hr Križevci U Križevcima održana svečana proslava Dana Vijeća srpske nacionalne manjine


U subotu je u križevačkom hotelu Kalnik Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Križevaca obilježilo svečanost proslave dana Vijeća, Sveti Vasilije Ostroški. Svečanoj sjednici nazočili su predstavnici Vijeća susjednih općina i gradova, brojni gosti i uzvanici.

Predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Križevaca Jovo Gojković osvrnuo se na aktivnosti u proteklom razdoblju i čestitao nazočnima Krsnu slavu i napomenuo kako je Krsna slava neizostavni dio bogate srpske tradicije i kulture.

Svečanosti su nazočili i pozdravnim riječima se obratili predsjednik Vijeća Srpske nacionalne manjine Koprivničko-križevačke županije Branko Dulikravić, predsjednik Vijeća Zagrebačke županije Dragiša Pilipović, predsjednik Vijeća Grada Velike Gorice Dragoljub Geratović, predsjednik Vijeća Srpske nacionale manjine Grada Samobora Miloš Osman, predsjednik Vijeća Varaždinske županije Milan Mirčetić, te ispred Udruga antifašista Ivan Knok. Svečanosti su nazočili jerej Đorđe Filipović i križevački gradonačelnik Branko Hrg.

Hrg je istaknuo kako bi se ubuduće trebalo više pažnje posvetiti lokalnim i županijskim cestama. -Gospodin Vuk radi po prostorima i u narednom periodu bi se iz županijskog proračuna morala naći sredstva da se riješe ceste kao što su Vujići, Pobrđani i Velike Sesvete. Bilo bi dobro da dođu i neka sredstva iz države i morat će se naći neki način da ljudi više ne žive u neuređenom prostoru – rekao je Hrg.

Proslava je završila zajedničkim druženjem i domjenkom.

snv14snv13snv12snv11snv10snv9snv8snv7snv6snv5snv3snv2snv1snv

prigorski.hr