U Križevcima obilježen Međunarodni dan volontera

12. prosinca 2017. Autor: prigorski.hr Križevci U Križevcima obilježen Međunarodni dan volontera


Povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera, 9. prosinca 2017. godine, Udruga Glas mladih Križevci i Volonterski centar Link organizirali su edukaciju i predavanja za pripadnike Gimnazijskog volonterskog kluba kako bi dodatno naglasili važnost volontiranja kao hvalevrijednog doprinosa svojoj zajednici.

Aktivnosti su se održavale u prostorijama Turističkog informativnog centra u Križevcima, a dodatni doprinos dali su i sami građani Križevaca koji su donirali namirnice za Socijalnu samoposlugu sv. Marko Križevčanin.

Dvadesetak križevačkih srednjoškolaca imalo je priliku čuti o volonterskih iskustvima Mylene Pelade, inače Francuskinje, koja je svoje volontersko iskustvo stekla volontirajući na Malti u sklopu EVS-e, odnosno Europske volonterske službe te je tako mladima iz Gimnazijskog volonterskog kluba približila koncept volontiranja u inozemstvu. Svoje iskustvo podijelio je i Sandro Matus koji je okupljenima pričao o programu Erasmus +.

dan volontera1
Kako ne bi sve ostalo samo na teoriji, Martina Matejaš Jurković održala je edukaciju za volontere koji će držati besplatne instrukcije za osnovnoškolce.
„Izrazito mi je drago što se iz godine u godinu povećava interes za volontiranjem. Ove godine samo u Gimnazijskom volonterskom klubu imamo stotinjak novih volontera“, istaknuo je Željko Jurković, predsjednik udruge Glas mladih Križevci te dodao, „uz sve redovne aktivnosti koje provodi volonterski centar Link, od početka sljedeće godine aktivnije ćemo raditi na međunarodnom volontiranju.

Pozivamo sve ljude koji se žele uključiti u volonterske aktivnosti da dođu u volonterski centar Link ili da nam se jave mailom ili porukom na društvenim mrežama.“

prigorski.hr

Facebook Comments