U petak je u Klubu kulture u Križevcima održana edukativna radionica na temu nasilja u partnerskim vezama kvalitetnim vezama i osnaživanju za aktivnije sudjelovanje u preventivnim aktivnostima.

Radionica je dio aktivnosti projekta ‘Za VEZe BEZ nasilja!, kojeg provodi Udruga HERA Križevci. Ova je radionica održana u partnerstvu sa Gimnazijom Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci, čiji su učenici pohađali radionicu.

klub3

Više o Projektu ispričala nam je predsjednica Udruge Marina Švagelj Jažić:

– Projektom Za VEZe BEZ nasilja! Udruga HERA želi doprinijeti učinkovitoj prevenciji nasilja u partnerskim vezama među mladima te stvaranju nulte tolerancije na nasilje. Projekt će trajati 10 mjeseci i provodi ga udruga “HERA“ Križevci u partnerstvu s Gimnazijom Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci, Turističko-ugostiteljskom i prehrambenom školom Bjelovar. Suradnici na projektu su Grad Križevci, Srednja škola Koprivnica, Srednja gospodarska škola Križevci te CZSS Križevci. Projekt je podržan od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

U okviru projekta mladi će steći kompetencije koje im omogućavaju sudjelovanje u građanskom životu, a one uključuju prihvaćanje koncepta ljudskih prava i jednakosti kao osnove za solidarnost i odgovornost, prihvaćanje jednakopravnosti muškaraca i žena, sposobnost pokazivanja solidarnosti iskazivanjem interesa za rješavanje problema koji pogađaju lokalnu i širu zajednicu te spremnost reagiranja na protudruštveno ponašanje.

klub klub1 klub6 klub8 klub9 klub10 klub11 klub12 klub13 klub14

(ZB / HERA)