Političke rasprave svakim su danom sve zamornije, iste se povijesne teme iznova aktualiziraju, a problemi se zanemaruju. Postoji li kultura dijaloga na političkoj sceni, kako ju poticati i ima li smisla tražiti promjene u postojećem političkom okruženju? Koja je uloga Akademije za politički razvoj, mogu li polaznici i alumniji donijeti prijeko potrebnu promjenu na političkoj sceni? Na ta pitanja pokušat će odgovoriti prof. dr. sc. Hrvoje Petrić, povjesničar s Filozofskog fakulteta u Zagrebu i član HSS-a.

Tribina se održava u četvrtak 17. ožujka u prostoru Kluba kulture, a u sklopu 12. izdanja Culture Shock Festivala. Ulaz je slobodan, a početak je u 19.30 sati. Moderator je Jakov Žižić.

politička kultura

Predstavnici Udruge građana Lipa donose jasne i koncizne argumente zašto je društvu nužna promjena percepcije liberalnog tržišta i tržišne ekonomije koje smo dionici na globalnoj sceni. Imamo li previše zaostataka socijalizma ili su gospodarski i socijalni problemi rezultat neoliberalnog kapitalizma? Ta i niz drugih provokativnih pitanja otvaraju i na njih odgovaraju sudionici ove tribine, čiji je radni naslov “Injekciju neoliberalizma odmah!”.

O ovim aktualnim temama u petak 18. ožujka govorit će Aleksandar Musić, a tribinu će moderirati Kruno Šarić. Tribina se održava u prostoru Kluba kulture s početkom u 20.00 sati, a ulaz je slobodan.

1b4decc7-79f3-4170-8861-0d684735ee54

prigorski.hr/klubkulture.org