U subotu je svečano proslavljen Dan Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Križevaca, Sveti Vasilije Ostroški.

Svečanoj sjednici nazočili su predstavnici Vijeća susjednih općina i gradova, brojni gosti i uzvanici, a na početku, dobrodošlicu im je zaželio Jovo Gojković predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Križevaca.
U svojem govoru, on se osvrnuo na aktivnosti u proteklom razdoblju koje je Vijeće imalo. Ovom je prilikom naglasio dobru suradnju s Gradom, a posebno zadovoljstvo istaknuo je što je konačno krenula realizacija projekta modernizacije ceste Velike i Male Sesvete.

dan vijeca
Među mnogobrojnim uzvanicima, svečanosti je nazočio i gradonačelnik Križevaca Mario Rajn koji, čestitajući im njihov dan, domaćinima je rekao da su manjine bogatstvo koje doprinosi ukupnom razvoju cijelog društva i sredine. Gradonačelnik je rekao da i njega raduje da su se intenzivno pokrenule aktivnosti oko unapređenja infrastrukture, a na korist kako manjinskog naroda, tako i svih ljudi koji žive na tom prostoru i dijele iste svakodnevne probleme.

Iskoristivši priliku, Rajn je rekao da on osobno kao i cijela Gradska uprava, stoje i dalje na raspolaganju i otvoreni su za razgovore i prijedloge.

dan vijeca2
Prigodnim pozdravnim riječima obratio se, između ostalih, i predsjednik Vijeća Srpske nacionalne manjine Koprivničko-križevačke županije Branko Dulikravić, naglasivši kako je vidljivo da gradonačelnik Rajn razumije problematiku manjina dok je u ime Udruge antifašista čestitke uputio Rudolf Kahlina.

prigorski.hr