Seine je nastao u srednjoškolskim danima kao kantautorski odraz Ivana Ščapeca, tekstopisca i gitarista noise-pop grupe Vlasta Popića. Vodeći se svojom unutarnjom nježno-agresivnom senzibilnošću, na gimnazijskim akustičnim večerima polako stiče slavu kao duhovni srodnik američkog freak-folk pokreta. Nakon nekoliko demo snimaka, romantičnom jedincu pridružuje se Tena Rak koja na sebe preuzima pjevanje bek-vokala, sviranje harmonike i udaraljki.

Otprilike u isto vrijeme dvoje počinje svirati i u poznatijoj sestrici Vlasti Popić. Početkom godine 2011. izbacuju svoj prvi album naziva “2007-2009”, nakon čega polako, ali sigurno kreću s koncertima diljem regije. Seinove se pjesme s vremenom pojavljuju na državnom radiju, a ”Valcer za kraj” završava i na prvoj kompilaciji regionalnog ”Bistroa na rubu šume”.

U veljači 2014. izlazi njihovo drugo EP izdanje, a u prosincu iste godine i treće izdanje, nezaboravni live koncert iz beogradskog Rexa. Polovicom 2015. Tena Rak napušta grupu i Seine se opet vraća originalnoj mono-postavi. Za jesen i zimu 2015. najavljeno je novo izdanje mračnijih nota. Svoju glazbu opisuje kao pokušavam-se-snaći-u-svom-ovom-neredu.

Seine gostuje u križevačkom Klubu kulture u sklopu 4. Crosstown Music Festivala. Koncert počinje u 22.00 sata, a ulaz je besplatan.

Vrata se otvaraju od 21.00 sat, a za after party zadužen je DJ Rista koji pušta rock na vinilima.

prigorski.hr/klubkulture.org