Koprivničanke nezaustavljive u 5. kolu 1. HRL u Križevcima

KRIŽEVCI – školska športska dvorana O Š Ljudevita Modeca.

U Križevcima su se u 5.kolu 1.HRL za djevojčice sastale ekipe Podravke, KTC-a Križevci, Darde i Osijeka. U prvoj utakmici RK Podravka je deklasirala ekipu Osijeka s visokih 20:11. U prvom poluvremenu Osječanke su uspjevale držati kakav-takav priključak i na odmor se otišlo s 8:4.

No, u drugom poluvremenu na pogon Patricie Firšt koja je postigla 7 pogodaka, Podravka je samo povećavala svoju prednost i Osječanke nisu imale nikakvih šansi za ugroziti Koprivničanke.

U drugoj utakmici, KTC Križevci je u žustroj i borbenoj utakmici poražen od ŽRK Darde sa 13:15. Bila je to vrlo neizvjesna i tijesna utakmica u kojoj su Križevčanke vodile na poluvremenu sa 6:5. No, pad koncentracije u obrani i mnogo pogrešaka u napadu doveli su do toga da KTC nije postigao pogodak punih 10 minuta i Darda je vrlo agresivnom igrom slavila s dva pogotka prednosti.

Najbolja u redovima KTC-a bila je Elena Beljak, a kod Darde Lana Alšić, obje po 5 pogodaka. U trećoj utakmici ŽRK Osijek je pobijedio ŽRK KTC s visokih 23:16. Najbolja u redovima KTC-a bila je Tena Vurnek sa 6 pogodaka, a Osijek su predvodile Leonarda Vranješ i Beata Pepić-Banović s također 6 pogodaka. U posljednjoj utakmici dana, Podravka je na krilima Vite Domijan koja je postigla 7 pogodaka pobijedila ekipu Darde sa 25:17.
Prigorski.hr/Eduard Petranović

ŽRK Darda

ŽRK KTC

ŽRK Osijek

ŽRK Podravkaprigorski.hr/Eduard Petranović