Pripadnici ovogodišnje Jedinice prometne mladeži posjetili Gradsku upravu U suradnji s Gradom, Policijskom postajom i Instruktažnim centrom Križevci  prošle godine ponovno je, nakon devetgodišnje stanke, pokrenut projekt Jedinice prometne
mladeži.

Uz nazočnost gradonačelnika Marija Rajna i pročelnika Upravnog odjela za
odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandra  Novosela pripadnici ovogodišnje Jedinice okupili su se u Gradskoj upravi kako bi se predstavili i krenuli u aktivno sudjelovanje regulacije prometa i pomoći sugrađanima.

Ove godine u Jedinici prometne mladeži sudjeluje 6 djevojaka i 2 mladića, i to
Ana Filipan, Jelena Mađar, Laura Vukelja, Lucija Zimonji, Nikolina Feltrin, Zvjezdana Uzelac,  Danijel Topljak i Ivan Pavljak, dok je u Proračunu Grada osigurano 25.000,00 kuna za  potrebe opreme, osiguranja, edukacije te naknade za rad jedinice.

Sastanku je prisustvovao i prometni policajac Matija Švagelj u ime Policijske
postaje Križevci, koji je ukratko objasnio pravila pripadnicima Jedinice prometne mladeži,  raspored po kojem će raditi te lokacije na kojima će se nalaziti.
Djevojkama i mladićima obratio se gradonačelnik koji je izrazio veliko
zadovoljstvo i sreću što Jedinica prometne mladeži ponovno djeluje u našem gradu te se  brine za sigurnost u prometu, a samim time i za sigunost svojih sugrađana, naglasivši kako
su oni produžena ruka Policijske postaje te se od njih iziskuje ozbiljnost i profesionalnost, jer u svemu tome predstavljaju i Grad, ali i svoje srednje škole.

Pročelnik Novosel isto tako naglasio je kako se treba držati osnovnih pravila
ponašanja, svima biti na usluzi, voditi računa o prometu koji se odvija te da imaju na umu  uvijek kako se mogu obratiti Gradu i Policijskoj postaji ukoliko dođe do ikakvog problema.

Jedinica prometne mladeži od sutra 12. srpnja djelovat će na ulicama grada, šest dana u tjednu, do kraja kolovoza.