U četvrtak i petak od 20 sati uživajte u premijeri kazališne predstave “Pravila igre” prema tekstu Samuela Becketta “Play” u Klubu kulture u Križevcima, a čiji je redatelj poznati kazališni alternativac Boris Čataj.

ra je smještena u svojevrsno čistilište gdje su dvije žene i muškarac prisiljeni rekapitulirati kratkotrajnu međusobnu vezu; nitko nije svjestan prisustva dvaju drugih. Prva Žena misli da je Muškarac pobjegao s Drugom ženom, ali ova Druga je zapravo otišla sama i misli da su Muškarac i Prva Žena još uvijek zajedno. Muškarac zna da je pobjegao od obje iako im je objema želio ostati ljubavnikom.

REDATELJ: Boris Čataj
Kazališni alternativac i redatelj koji je još 1974. osnovao komorni teatar u Križevcima. Više je puta nagrađivan na međunarodnom festivalu BRAMS za postavljanje Beckettovih kratkih drama, za najbolju režiju (“Come and go”) 1977. godine, za najbolju predstavu festivala (“Ohio Impromptu”) 1986. godine te za dugogodišnje sustavno istraživanje Beckettove dramaturgije. Godine 1989. je postao i članom uglednog žirija BRAMS-a. Osnivač je Teatra “K.V.A.R.K.”.

GLUME:
Prva Žena – Sandra Poštić
Druga Žena – Ivana Radić
Muškarac – Berislav Raguž

Trajanje: 45 min
Sezona: 2018./2019.

Prevela: Maja Hribar-Ožegović

prigorski.hr