Križevci: Predstavljen projekt otkupa poljoprivrednih proizvoda od strane Podravke d.d.

12. prosinca 2017. Autor: prigorski.hr Križevci Križevci: Predstavljen projekt otkupa poljoprivrednih proizvoda od strane Podravke d.d.


U Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci u ponedjeljak je održan sastanak s braniteljima i predstavnicima obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava na temu otkupa poljoprivrednih proizvoda od strane tvrtke Podravka d.d. Konkretno, riječ je o projektu „Suradnja Ministarstva Hrvatskih branitelja – braniteljske zadruge – OPG – Podravka ” Program suradnje za period 2018 – 2022 godina“.

Riječ je o zajedničkom projektu Ministarstva hrvatskih branitelja i tvrtke Podravke d.d. u kojem bi sudjelovale braniteljske zadruge i OPG-ovi koji bi proizvodili poljoprivredne proizvode za potrebe tvrtke Podravka, a sve s ciljem revitalizacije hrvatske poljoprivrede, oživljavanja ruralnog kraja, uključivanja braniteljske populacije u gospodarske tokove i osiguravanja domaćih sirovina za domaću proizvodnju.

branitelji podravka1

Okupljene je pozdravio zamjenik gradonačelnika Mario Martinčević koji je istaknuo kako je upravo domaća proizvodnja i plasman proizvoda od interesa Grada Križevaca: „Grad želi i mora sudjelovati u svemu što je vezano uz poljoprivredu s obzirom da pola našeg stanovništva živi na selima.“

branitelji podravka4

Ispred tvrtke Podravka d.d. obratio se direktor prodaje i kooperacije Zdravko Dimač naglasivši kako je cilj tvrtke Podravka da kroz nekoliko godina svi njihovi proizvodi budu proizvodi hrvatske poljoprivrede. Koordinator projekta i izaslanik ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda pukovnik Zvonko Beljo objasnio je kako je cilj ovog projekta da se hrvatskim braniteljima osigura otkup poljoprivrednih proizvoda pri čemu tvrtka Podravka d.d. nudi „otkup proizvoda, ugovaranje cijena prije početka proizvodnje, kontrolu zemljišta, kontrolu sorti, nudi nam otkup i sigurno plaćanje“.

branitelji podravka2

Ovom sastanku je prisustvovao i saborski zastupnik ujedno i član Odbora za poljoprivredu Branko Hrg koji je istaknuo zadovoljstvo velikim odazivom i pohvalio tvrtku Podravka d.d. kao i braniteljsku populaciju na jednom ovakvom organiziranju.

branitelji podravka5

Uslijedila je prezentacija o načinu suradnje s tvrtkom Podravka d.d. koju je predstavio direktor nabave Zlatko Đelekovčan, a nakon toga je održan i okrugli stol o novom Zakonu o braniteljima.

Ovaj sastanak je moderirao direktor KPC-a Tihomir Hodak.

prigorski.hr

Facebook Comments