[VIDEO] Križevci ponovno imaju vodstvo grada iz HSS-a; u Saboru predstavljeni novi HSS-ovci Mario Rajn i Mario Martinčević

26. veljače 2020. Autor: prigorski.hr Križevci [VIDEO] Križevci ponovno imaju vodstvo grada iz HSS-a; u Saboru predstavljeni novi HSS-ovci Mario Rajn i Mario Martinčević

Foto: Patrik Macek/PIXSELL


Mario Rajn, križevački gradonačelnik i njegov zamjenik Mario Martinčević izabrani na tu funkciju s nezavisne liste, od danas, 26. veljače je članovi su Hrvatske seljačke stranke. U 11 sati u Hrvatskom saboru održana je konferencija za medije na tu temu pod nazivom ‘Energetska tranzicija prema obnovljivim izvorima energije te ulazak Marija Rajna u HSS’.

Govorili su predsjednik HSS-a Krešo Beljak te gradonačelnik Križevaca Mario Rajn, a prisustvovali su i zamjenik gradonačelnika Križevaca Mario Martinčević te Mario Švegović, načelnik Općine Koprivnički Ivanec i šef Koprivničko-križevačkog HSS-a.

– Ljudi nam svakodnevno prilaze kao stranci u kojoj prepoznaju novu politiku HSS-a, ovaj puta se radi o istaknutom članu, dakle ne bilo kome, nego o dosadašnjem nezavisnom gradonačelniku Grada Križevaca, ali danas novom članu HSS-a. Mogu reći da sam izrazito ponosan kao predsjednik stranke da je jedan mlad, vrlo uspješan političar prepoznao politiku HSS-a i HSS kao opciju u kojoj će ubuduće djelovati – kazao je Krešo Beljak.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

– Izrazito mi je zadovoljstvo što postajem član Hrvatske seljačke stranke! Vjerujem da svojim iskustvom, referencama i znanjima, ali isto tako održivim politikama koje ćemo kreirati u smjeru zelenog razvoja, može itekako biti smjer koji će ova država slijediti narednih desetljeća – kazao je Rajn.

Inače, prije izbora za gradonačelnika Križevaca dvije godine je radio na poziciji izvršnog direktora u jednom križevačkom poduzeću s četrdesetak zaposlenih, na poslovima razvoja poslovanja i strateškog upravljanja.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Sveučilišni je prvostupnik matematike Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu s pedagoško-psihološkim kompetencijama stečenim na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Kao stipendist Veleučilišta VERN stručno se usavršavao na diplomskom studiju IT menadžment. Završio je i godišnji program Akademije za politički razvoj Vijeća Europe.

Facebook Comments