U prostoru Križevačkog likovnog kruga u Zakmardijevoj ulici u Križevcima u četvrtak navečer otvorena je zajednička izložba Nevenke Galon, Željke Kuzel, Ružice Predojević i Zdenke Vrabec, članica KLK-a.

O konceptu izložbe, opusu i tehnici slikanja autorica prisutnima je prezentirao Zoran Homen, dok je izložbu otvorio Tomislav Katanović, zamjenik križevačkog gradonačelnika.

Nevenka Galon rođena je 1952. u selu Beletinec kod Varaždina. Po struci je frizerka, a sada je u mirovini. Slikanjem sa bavi više od 30 godina. Slika sve tehnike, ulja i akrilik na platnu, pastele.

Željka Kuzel rođena je 1954. u Zadru. Po struci je ekonomistica u mirovini. Kreativnim izražavnjem bavi se dugi niz godina. Tečaj crtanja polazila je kod Zdenak Baloga, a tečajeve slikanja kod Zorana Homena. Voli slikati suhim pastelima, olovkom, oslikavati svilu, a slika i uljem na platnu.

Ružica Predojević rođena je 1962. u Orovcu kod Bjelovara. Po struci je farmaceutski tehničar, a zaposlena je u Ljekarni Šamuga u Križevcima. Najradije slike tehnikom ulja na platnu. Voli koristiti sav potencijal debelog premaza uljne boje špahtlom.

Zdenak Vrabec rođena je 1954. u Koprivničkoj Reki. Ekonomistica je po struci, u mirovini. Tečaj crtanja polazila je kod Zdenak Baloga, a tečajeve slikanja kod Zorana Homena. Voli slikati tehnikama od olovke, pastela, akrila i ulja, ali najčešće akrilikom. Trenutačno je predsjednica Križevačkog likovnoh kruga.

Izložba je otvorena do 22. prosinca.
izlozba galon kuzel predojevic vrabec u klku1 izlozba galon kuzel predojevic vrabec u klku2 izlozba galon kuzel predojevic vrabec u klku3 izlozba galon kuzel predojevic vrabec u klku4 izlozba galon kuzel predojevic vrabec u klku5 izlozba galon kuzel predojevic vrabec u klku6 izlozba galon kuzel predojevic vrabec u klku7 izlozba galon kuzel predojevic vrabec u klku8 izlozba galon kuzel predojevic vrabec u klku9 izlozba galon kuzel predojevic vrabec u klku10 izlozba galon kuzel predojevic vrabec u klku11

prigorski.hr

foto: Marijan Kelemin