Projekt “Zajedno za mame” usmjeren je na pomoć maloljetnim i mladim majkama i njihovim obiteljima na području Koprivničko-križevačke županije. Projekt je pokrenula Udruga roditelja “Korak po korak”, a provodi se u partnerstvu s Udrugom žena “Hera” Križevci, Udruženjem “Djeca prva” i Centrom za socijalnu skrb Križevci. Projekt sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Završna konferencija projekta održana je u multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice Franjo Marković u utorak 23. veljače. Konferenciju je otvorila Silvija Stanić, izvršna direktorica Udruge roditelja “Korak po korak”. U ime Grada Križevaca kao podupiratelja projekta okupljenima se obratio Tomislav Katanović, zamjenik križevačkog gradonačelnika.

Bojan Krsnik iz Udruge roditelja “Korak po korak” kao voditelj projekta predstavio je rezultate projekta. O integriranom pristupu i umrežavanju kao standardu kvalitete u pružanju socijalnih usluga govorila je Sanja Orešković Vrbanec iz Udruženja “Djeca prva”, dok je Kristina Frtalić iz križevačkog Centra za socijalnu skrb govorila o važnosti suradnje OCD-a i institucionalnih pružatelja usluga.

Predsjednica Udruge Hera Križevci Marina Švagelj Jažić pričala je o mreži podrške maloljetnim i mladim majkama kroz njihova iskustva, potrebe i održivost.

Također na konferenciji je predstavljena i publikacija proizašla na temelju provedbe Pilota promjene pružanja socijalnih usluga maloljetnim i mladim majkama, ostvareni rezultati učinkovitosti projekta te njegova važnost za lokalnu zajednicu i mogućnost primjene u drugim sredinama. Urednik publikacije je Bojan Krsnik.

IMG_1113 IMG_1115 IMG_1116 IMG_1117 IMG_1119 IMG_1121

prigorski.hr