Grad Križevci objavio je novi Javni poziv za poticanje energetske učinkovitosti u kućanstvima prema kojem svi građani uz sufinanciranje izrade projektne dokumentacije za izgradnju  solarne elektrane na krovovima obiteljskih kuća, mogu ostvariti i sufinanciranje same izgradnje solarne elektrane.

Pored toga, nastavlja se sa sufinanciranjem toplinske izolacije  tavana stambenog prostora energetski siromašnim građanima pri čemu je sada povećan imovinski cenzus kako bi što više građana moglo iskoristiti financijska sredstva.

Za pripremu projektne dokumentacije građani mogu ostvariti sufinanciranje od 80 posto odnosno maksimalno 500,00 eura dok za izgradnju solarne elektrane mogu ostvariti sufinanciranje od 50 posto odnosno maksimalno 2.500,00 eura.

Što se tiče financiranja postavljanja toplinske izolacije na tavan stambenog prostora, prijaviti se mogu građani kojima prihod po članu kućanstva u kućanstvima s jednim članom ne prelazi iznos od 750,00 eura, građani kojima prihod po članu kućanstva u kućanstvima s dva člana ne prelazi iznos od 500,00 eura te građani kojima prihod po članu kućanstva u kućanstvima s tri i više članova ne prelazi iznos od 400,00 eura.

Postavljanje toplinske izolacije financirano je od strane Grada Križevaca sa 100 posto sukladno uvjetima Javnog  poziva. Ranjive skupine građana koje su u opasnosti od energetskog siromaštva također mogu ostvariti 80 posto odnosno maksimalno 500,00 eura za izradu glavnog projekta za postavljanje solarne elektrane na krov svoje kuće te 80 posto odnosno maksimalno 4.000,00 eura za izgradnju solarne elektrane.

Više detalja oko uvjeta i načinima prijave na ovaj Javni poziv može se pronaći na stranici grada www.krizevci.hr. Javni poziv je otvoren do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 01. rujna 2024. godine.